Dieta pentru grupa de sange AB

Dieta pentru grupa de sange AB

Persoanele cu grupa de sange AB au anumite caracteristici diferite fata de cei din celelalte grupe de sange, iar aceste diferente sunt in detaliu explicate in cartea ‘Eat right 4 your blood type’, scrisa de americanul Peter D’Adamo. Totodata personalitatea noastra este mult influentata de bagajul genetic regasit in sange.

peter d'adamo

Indivizii cu grupa de sange AB se gasesc la mai putin de 5 % din populatie si a aparut in urma cu cca 10-12 de secole in urma. Acest nou tip de sange a rezultat prin amestec, uniunea grupei A cu grupa B de sange si nu este ca celalalte grupe aparute ca urmare a evolutiei sau al mediului. Astfel aceasta grupa detine proprietati si boli caracteristice ambelor grupe A si B si are un caracter cameleonic adaptandu-se in functie de circumstante.

Cat priveste dieta pentru grupa de sange AB, acesti indivizi au acidul stomacal al celor din grupa A si adaptarea celor din grupa B cand e vorba de mancatul de proteine. Intrucat este o grupa de sange mixta, avand antigene de tip A si B, alimentele ce contin substante chimice denumite lectine sunt mai susceptibile sa reactioneze cu celulele si tesuturile, comparativ cu celelalte grupe de sange.

dieta-pentru-grupa-de-sange-AB

De evitat alcoolul si cofeina in situatii de stres, si sa se concentreze pe consumul de tofu, fructe de mare si legume verzi in special: ‘Evitati toata carnea afumata. Aceste alimente pot provoca cancer la stomac avand un nivel scazut de acid gastric, ‘ recomanda D’Adamo. De recomandat a se lua proteinele din fructe de mare sau peste gen somon, sardine sau ton. Cat despre lactate incercati kefirul si iaurtul. Se recomanda mesele mici si frecvente, ajutand la contracararea problemelor digestive cauzate de acidul gastric inadecvat si de enzimele peptice.

Citeste si despre dieta pentru grupa de sange A

Citeste si despre dieta pentru grupa de sange B

Citeste si despre dieta pentru grupa de sange 0

Cat priveste nivelurile de stres la acesti indivizi cu grupa AB, se aseamana foarte mult cu cei din grupa 0 in tendinta de a produce in exces adrenalina. A se evita interiorizarea furiei sau a sentimentelor negative deoarece acestea pot inrautati starea de sanatate, exteriorizarea este solutia! Exercitiile de intensitate moderata cu cele de calmare, un mixt al acestora sunt binevenite in reducerea stresului: 3 zile de ciclism/alergare si doua de yoga spre exemplu.

grupa de sange AB

Personalitatea persoanelor din aceasta categorie primeste de obicei mesaje mixte:  prietenos si de incredere, insa fara a se simti ca apartine unui grup anume. Totodata, pasionati de convingerile crezute cu incercarea de a fi placut de cei din jur, ducand deseori la conflicte. Cei cu grupa AB sunt considerati persoane aparte avand drept modele pe presedintele John F. Kennedy si Marilyn Manroe.

Mici indicatii cu privire la dieta pentru grupa de sange AB: 

-evita situatiile extrem de competitive

-nu te fixa asupra unor probleme daca nu le poti rezolva

-fii organizat saptamanal/lunar/anual

-schimbarile trebuiesc facute treptat, nu brusc

-gaseste-ti un hobby

-indicat de a fi implicat in activitati sociale/de grup