Dieta pentru grupa de sange B

Dieta pentru grupa de sange B

Cartea renumitului doctor naturist ‘Eat right 4 your blood type, Peter D’adamo, a cunoscut succesul international prin modul in care este impartita in capitole dupa grupele de sange, alimentatia fiecareia, exercitiile, manevrarea stresului si tipurile de personalitate venite din informatia genetica a sangelui.

Dieta pentru grupa de sange B

Asa cum sustine si cartea cei cu grupa de sange B vor fi predispusi la alte boli fata de celelalte grupe de sange A,0, AB- tocmai de aceea se recomanda o dieta specifica, denumita dieta pentru grupa de sange B. Legatura genetica existenta in sangele fiecaruia, influenteaza legatura altor gene care pot fi adiacente sau nu.

Indivizii cu grupa de sange B au aparut initial undeva intre India si actualul Pakistan, ca raspuns la schimbarile climatice. Pe masura ce triburile mongole au strabatut Asia, gena de tip B a fost puternic inradacinata si purtata de acestia in toate teritoriile cucerite. Astfel se explica existenta grupei de sange B intr-un numar crescut in Japonia, Mongolia, China si in zona muntilor Ural si un nivel minim in V Europei (germani si autrieci). Nordul chinezilor si coreenilor au rata mare de grupa B si foarte putini de A.

De aici si concluzia ca indivizii B pot supravietui in conditii climatice aspre si se adapteaza usor la schimbari de vreme. Principalele provocari care pot dauna sanatatii, ar fi nivelul ridicat de cortizol ce apare in situatiile de stres, posibilitatea de inflamari, predispozitia de a dezvolta sindromul X, o dezvoltare mai inceata si captarea de virusi precum lupus, SM, CFS.

dieta-pentru-grupa-de-sange-B

Citeste si dieta pentru grupa de sange 0

Citeste si despre dieta pentru grupa de sange A

Dr. D’Adamo marturiseste ‘cei din grupa B de sange tind sa fie per ansamblu mai sanatosi fata de ceilalti si cu o sanatate mintala exhilibrata.’ Dieta pentru grupa de sange B trebuie sa contina in cantitati mici linte, porumb, hrisca, grau deoarece acestea pot duce la acumularea usoara de kilograme. De asemenea, nivelul crescut de cortizol poate provoca boli precum hipotiroida, depresia, rezistenta la insulina sau alte probleme de sanatate majore.

Referitor la nivelurile de stres, oamenii de stiinta au evoluat faptul ca indivizii cu grupa B de sange au minunata capacitate de a a-si reveni rapid dupa situatii de stres si de a mentine echilibrul emotional si mental.  Din pacate pe masura ce imbratranesc acestia au tendinta de a suferi pierderi de memorie si scaderea acuitatii mentale.

Cat priveste personalitatea lor, in cartea sa, autorul mentioneaza ca acestia au urmatoarele caracteristici: subiectivi, intuitivi, originali si flexibili.

Mici indicatii privind indivizii cu grupa de sange B:

-incearca sa fii creativ cel putin 20 de minute in fiecare zi

-dormi cel putin opt ore pe zi

-mediteaza pentru relaxare intre pauzele de serviciu

-angajeaza-te in activitati comunitare

-antreneaza-ti creierul cu integrame, puzzle-uri sau o noua limba