Dieta pentru grupa de sange 0

Dieta pentru grupa de sange 0

De ce e important sa ne cunoastem grupa de sange? E simplu, aceasta informatie ne poate salva viata in cazul unui accident si desigur toata informatia genetica care ni s-a transmis de la stramosii nostri. Asa cum indivizii cu grupa de sange A sau B au anumite particularitati fiind susceptibili la imbolnaviri, totodata persoanele cu grupa de sange 0 manifesta un alt mod de a trai.

Cartea doctorului naturist Peter D’Adamo imparte in capitole si subcapitole fiecare grupa de sange, exemplificand alimentatia, stilul de viata, personalitatea indivizilor sau ce nu e bine sa faca etc. Raspunsuri la intrebari precum de ce unii oameni slabesc mai repede fata de altii sau de ce unii se imbolnavesc mai rapid fata de alte persoane, raspunsul sta in grupa de sange si informatia detinuta de aceasta. Alimentele si suplimentele contin lectine care interactioneaza cu sangele fiecaruia, aducand beneficii sau daunand celulelor corpului.

dieta-grupa-de-sange-o

Se presupune ca grupa de sange 0 este cea pe care ai dori s-o ai pentru ca este singurul sange care contine doi anticorpi opusi – un grup de sange A si altul impotriva grupei de sange B. Acesti anticorpi s-au dovedit foarte folositori de-a lungul timpului, ajutand la supravietuirea in masa a acestor persoane in fata bolilor si epidemiilor existente la acea vreme. A avea sange O este un adevarat beneficiu, insa daca este activat gresit, poate duce la imbolnaviri, cel mai frecvente fiind bolile tiroidiene si ulcerele.

Cei cu tipul O manifesta o aciditate gastrica mai ridicata fata de alte grupe, si au o capacitate mare de a digera proteinele si grasimile datorita unor enzime denumite fosfataza alcalina intestinala si o lipoproteina numita ApoB48. Aceste enzime sunt secretate in tractul digestiv intr-o cantitate mai mare fata de cei din alte grupe de sange.

Cu toate acestea carbohidratii din cereale sunt transformati mult mai usor in grasimi si trigliceride rezultand la inflamatii nedorite si boli autoimune.

grupa de sange 0

Stresul la persoanele cu grupa 0 poate fi o problema datorita nivelului crescut de adrenalina( hormon denumit dopamina). Asadar, nu trebuiesc consumate cofeina sau alcool deoarece pot crea un dezechilibru chimic ce poate duce hiperactivitate sub forma unor excese de furie, depresie sau practicarea unor obiceiuri nocive, gen pariuri sau dopare cu substante interzise.

Citeste si despre dieta pentru grupa de sange A

Citeste si despre dieta pentru grupa de sange B

Pentru a mentine un echilibru al starii de sanatate, dr. D’Adamo recomanda acestora exercitiile fizice regulate care antreneaza sistemul cardiovascular si cel osos. Corpul si mintea vor fi impreuna in armonie perfecta si datorita unui sistem bun de transport de la unii catre altii, prin sange. Se recomanda exercitii fizice de cel putin trei sau patru ori pe saptamana cu o durata de cca. 30-40 de minute fiecare.

dieta pentru grupa de sange 0

Alte mici indicatii pentru pacientii cu grupa de sange 0:

-mananca dieta pentru grupa de sange 0 asezat la o masa

-fii organizat zilnic, pe luna, pe an

-seteaza-ti anumite obiective

-la anxietate se recomanda efortul fizic

-cand te rasfeti cu dulce sau cofeina, elibereaza-o prin exercitii fizice

-mesteca mancarea incet, nu in graba