Retete culinare

Salata de conopida

Salata de conopida - Retete culinare

Ingrediente:

1 conopida mica
1 ardei gras rosu
masline verzi
ceapa verde sau rosie
1 lingurita ghimbir ras (puteti folosi si praf de ghimbir )
1 ardei iute (este un foarte bun antioxidant si accelereaza si tranzitul intestinal)
1 legatura patrunjel verde
1/2 lamaie

 

Read More »

Salata de varza alba

Salata de varza alba - Retete culinare

Salata de varza alba Ingrediente: -500 gr. varza -4 pahar otet -1/2 lingura zahar -o lingura ulei -sare -morcovi -frunze de patrunjel sau telina   Mod de preparare salata de varza alba: -Se curata varza si se spala, se scoate cotorul, apoi se taie subtire. Se sareaza usor si se freaca intre palme sa se inmoaie. -Se stoarce zeama, apoi …

Read More »

Ciorba de fasole boabe si ciolan afumat

Ciorba de fasole boabe si ciolan afumat - Retete culinare

Ingrediente: 500 g fasole(depinde cat de consistenta doriti sa fie ciorba ) 3 morcovi un ciolan afumat 4 foi dafin 2 cepe 3 linguri faina 1 cana bulion busuioc(optional) 400 gr smantana ulei sare, piper, boia dulce ( si iute daca va place mancarea mai picanta ) Mod de preparare:  In prima faza se pune fasolea la fiert in oala …

Read More »

Supa de dovleac

Supa de dovleac

Ingrediente supa de dovleac: 2 kg dovleac fara coaja si samburi 1 L lapte dulce 1,5 l lapte batut 250 ml smantana 2 ardei grasi 2-3 linguri ulei faina boia sare, marar Mod de preparare: Dovleacul se da pe razatoarea cu gauri mari, apoi se pune la calit in ulei. Se pune un varf de lingurita de sare sa lase …

Read More »

Supa de pui

Supa de pui - Retete culinare

Ingrediente:

un pui,3 buc. cartofi, 3 buc. morcovi, 1 buc. ceapa medie, 1 buc. radacina de pastirnac, 200 gr. fidea,un pahar de lapte pentru servit

Mod de preparare:

Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumind din cind in cind. Dupa ce au fiert si puiul si legumele, se strecoara zeama. Din legumele ramase se poate incropi o salata Boeuf insa cu carne de pui

Read More »

Supa de cartofi

Supa de cartofi - Retete culinare

Ingrediente:

2 morcovi, 2 cepe potrivite, 1 legatura de patrunjel verde ( cui nu ii place patrunjelul taiat marunt in supa se poate lega cu o ata legatura de patrunjel si se lasa sa fiarba in supa, iar la sfarsit  se poate scoate ),3 lingurite faina ( depinde cat de groasa o doriti ), 1 lingurita boia100 ml ulei2-3 linguri de bulion ( de preferinta ) 250 g smantana ( se poate adauga apoi in farfurie daca nu va place sa o fierbeti in supa ), sare.

Mod de preparare:

Morcovii si cartofii ii cureti, ii speli si ii tai cubulete. Ii pui apoi la fiert in 3 litri de apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti faci un rantas in felul urmator: rumenesti faina in uleiul incins, apoi adaugi ceapa taiata marunt, boia si stingi cu bulionul si cu un pahar de apa. Torni apoi rantasul in oala cu cartofii, adaugi smantana si mai fierbi 10 minute. Cand iei oala de pe foc presari si patrunjel verde taiat marunt sau se scoate legatura de patrunjel din supa ramanand doar aroma.

Read More »

Tocanita din carne de porc

Tocanita din carne de porc - Retete culinare

Tocanita din carne de porc Ingrediente: 600g carne de porc -ceafa 2 cepe 4 catei usturoi 1 lingurita vegeta de casa macinata 80 ml bulion 1 lingura pasta de ardei (din cea ungureasca) 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper 1 varf lingurita pasta de ardei iute 2 linguri de ulei 2 fire patrunjel Mod de preparare: …

Read More »

Tocanita de pui

Tocanita de pui - Retete culinare

Tocanita de pui Ingrediente : 1 pui 2 cepe mari; 1 fir de praz; 4 catei de usturoi; 2 morcovi; 3 ardei grasi rosii; 400 g rosii; 100 ml ulei; 100 g smantana; 2 linguri frunze de telina, tocate; 2 linguri marar verde, tocat; 6 portii mamaliga; sare; piper. Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se …

Read More »

Galuste de orez cu cascaval

Galuste de orez cu cascaval - Retete culinare

Galuste de orez cu cascaval Ingrediente: 200 g orez, 1 lingura de pasta de rosii, 50 g cascaval, sare, pesmet; pentru prajit, ulei. Mod de preparare: Se fierbe orezul cu apa, sare, pasta de rosii, pana scade zeama si se inmoaie.Se ia de pe foc si se amesteca cu cascaval ras. Se lasa la racit, apoi se prepara galuste cu …

Read More »