Retete culinare

Pui la cuptor cu smantana

Pui la cuptor cu smantana

Ingrediente pui la cuptor cu smantana: 1 pui sau maruntaie de pui 200 g unt 300 ml smantana 2 catei usturoi 1 lingura pasta usturoi sare, piper, dupa gust 3 legaturi patrunjel Mod de preparare: Se toaca maruntaiele si patrunjelul, se adauga 150 g unt, putina sare si piper. Se freaca puiul cu sare, piper si zeama de usturoi(obtinuta prin …

Read More »

Gogonele in otet

Gogonele in otet

Ingrediente: 5 kilograme gogonele cimbru marar hrean frunze de telina sare. boabe de mustar otet   Mod de preparare gogonele in otet: Asezi pe fundul borcanului crengutele de cimbru si de marar. Asezi apoi si gogonelele. Dupa ce ai pus gogonelele in borcan, te ocupi de saramura. Pui apa la fiert cu sarea. La un litru de apa pui o …

Read More »

Castraveti in otet

Castraveti in otet

Ingrediente: castraveti micuti otet sare zahar foi de dafin cimbru si marar uscat piper boabe de mustar 2-3 bucati de hrean   Mod de preparare castraveti in otet: Se aleg castraveti tineri, micuti, si se spala. Se indeasa castravetii in borcane potrivite, astfel incat spatiul dintre ei sa fie cat mai mic. Pregatiti dupa aceasta reteta de castraveti murati in …

Read More »

Gogosari in otet

Gogosari in otet

Ingrediente: 10 kg goosar 1 litru de otet (9 grade) 2 litri de apa 400g zahar 30g sare 4 – 5 bucati de hrean foi de dafin piper boabe de mustar   Mod de preparare gogosari in otet: Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte. Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert …

Read More »

Sarmale cu carne de porc

Sarmale cu carne de porc - Retete culinare

Ingrediente: 1 kg varza murata 240 g carne tocata de porc 40 g afumatura 40 g camaciori 1 ceapa 2 linguri de bulion 120 g untura 2 crengute de marar sare piper cimbru boia dulce de ardei 1 legatura de marar.   Mod de preparare sarmale cu carne de porc: -Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in …

Read More »

Sarmale cu pasat

Sarmale cu carne de porc

Ingrediente Sarmale cu pasat: 2 verze de marime medie 1kg carne tocata amestec porc cu vita 3 cepe mijlocii 300 g pasat 2-3 rosii bulion sare piper boia cimbru marar Mod de preparare: Pentru inceput oparim varza in apa cu sare , putin otet, cimbru si boabe de piper. Scoatem frunzele una cate una cu grija sa nu ne ardem …

Read More »

Margherita

Margherita - Retete culinare

Reteta de pizza Margherita Ingrediente pt blat: 500 g faina 30 g drojdie 300 ml apa calduta 1 lg sare 5-6 lg ulei masline             Ingrediente pt topping: 300 g suc de rosii ½ lg sare ½ lg zahar Oregano 300 g mozzarella Busuioc   Mod de preparare Margherita: Pt blat : amestecati apa cu …

Read More »

Paste cu branza

Paste cu branza - Retete culinare

Paste cu branza Ingrediente: 200 g paste 150 g branza 2 lingura de ulei o lingura de smantana Mod de preparare: Se fierb pastele in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrandu-se 50 ml din apa in care au fiert. Se pune uleiul intr-o cratita si se topeste untul (daca folosim unt la paste). Se …

Read More »

Spaghete cu sos de rosii si usturoi

Spaghete cu sos de rosii si usturoi - Retete culinare

Spaghete cu sos de rosii si usturoi Ingrediente: 1 pachet de spaghetti (600 g) 6 rosii mari 6 catei de usturoi 2 lingurite de ierburi provensale (ierburi aromate, gata preparate – se gasesc in comert) 2-3 linguri de untdelemn Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, se strecoara si se tin la cald. Se oparesc rosiile, se curata de …

Read More »