Retete culinare

Compot de gutui

compot de gutui

Ingrediente pentru compot de gutui : 2 kg gutui ( curatate de coaja si samburi ) taiate cubulete 1.400 kg zahar 2 l apa 2 lamai 1 baton scortisoara 2 bucati cuisoare in fiecare borcan 2 esente vanilie (eu am uitat sa le fac poza ) salicil sau praf conservant Preparare compot de gutui: Gutuile curatate si taiate le tinem …

Read More »

Ardei copti pentru iarna la borcan

Ardei copti pentru iarna la borcan - Retete culinare

Deoareece multe dintre gospodine intampina una dintre cele mai intalnite probleme si anume spatiul putin in concelator, am renuntat la pusul ardeiilor copti in congelator si de ceva vreme ii punem in borcane. Candva cand nu existau congelatoarele oamenii ii puneau in borcane, astfel incat am gasit si eu o reteta pe care vo divulg. Este testata si garantata de mine.

Ingrediente:

  • 2 kg.ardei gras sau capia
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de sare
  • 0,250 ml.otet
  • 0,250 ml.ulei
  • 0,500 ml. apa
  • 2 linguri de zahar

    Read More »

Zacusca de ciuperci

zacusca cu ciuperci

Timp de preparare zacusca de ciuperci: 5 ore (complexitate redusa) Ingrediente: 2 kg ciuperci 5 kg gogosari 3 kg morcovi 2 kg ceapa 1 l bulion un pachet de piper boabe sare 0,5 l ulei o cana de apa               Mod de preparare: Se curata si se toaca felii ciupercile, apoi se prajesc in …

Read More »

Zacusca cu vinete – o portie

zacusca cu vinete

Zacusca cu vinete – o portie INGREDIETE : 15 kg vinete, 5 kg gogosari, 2,5 kg ceapa, 1,5 l ulei, sare grunjoasa dupa gust, 1 l bulion, 1 lingura salicil(sau praf conservant), PREPARARE : Curatam ceapa si o macinam.Punem intr-o cratita 1/4 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie. Gogosarii ii curatam de …

Read More »

Pasca cu branza

Pasca cu branza - Retete culinare

Pasca cu branza, cu siguranta este regina neincoronata a sarbatorilor de Paste. Pasca este asteptata de toata lumea pana la sfarsit si toata lumea se inclina in fata ei. Ca asemanarea sa fie si mai mare, ea are un aspect auriu si vine cu o coronita de aluat invaluita in mirosuri ametitoare. Pasca cu branza se face odata pe an …

Read More »

Modele oua de Paste 2011

Modele oua de Paste 2011

Pentru Paste lasati-va imaginatia sa zburde! Se poarta din belsug abtibildurile cat mai colorate si iesite din comun, accesoriile pentru decorat oua si in general culori cat mai extravagante… Ati auzit de oua aurii? Mai jos aveti cateva imagini sugestive care sa va inspire in decoratul oualor in acest an! Senorita.ro va ureaza Un Paste Fericit alaturi de cei dragi! …

Read More »

Fursecuri cu gem de caise si nuca de cocos

Fursecuri cu gem de caise si nuca de cocos - Retete culinare

Cu ocazia Sfintelor sarbatori Pascale, Senorita.ro va propune sa faceti ca si desert aceste fursecuri delicioase cu gem de caise si nuca de cocos. Ingrediente: – 1 ou proaspat intreg – inca 1 galbenus de ou – 1 lingura cu apa – 120 ml ulei – 120 grame de zahar – 1/2 lingura mica cu praf de copt – o …

Read More »

Vin de stafide

Vin de stafide

Ingrediente: – 2 kg de stafide – 5 kg de zahăr – 25 l de apă -2-3 lamai – un pachet mic (25-30 g) de drojdie,   Mod de Preparare vin de stafide: Stafidele se trec prin masina de tocat si se pun intr-o damigeana de 10 l. Zaharul se dizolva in 3 l apa, se adauga sucul de la …

Read More »