Ingrediente: 1kg cartofi noi 50 g unt 1-2 legaturi de patrunjel verde taiate marunt Sare ( posibil si putin piper ) Mod de preparare cartofi noi cu patrunjel: -Cartofii curatati de coaja se taie rondele si se inabusa in unt. -Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de fund. -Inainte de a fi serviti, se presara …
Read More »Retete culinare
Ficat de pui in bacon
Ingrediente: ficat de pui ( aici depinde de fiecare dintre voi pentru cate persoane gatiti ) bacon-felii subtiri sare, piper 1 lingura ulei Mod de preparare ficat de pui in bacon: Ficat de pui folosim in functie de numarul de invitati lamasa, iar bacon -cate o felie pentru fiecare bucata de ficat. -Ficatul se spala si se lasa sa …
Read More »Tzatziki
Tzatziki este un sos de origine greceasca care poate inlocui cu succes maioneza obisnuita. E si usor de preparat! Ingrediente : 2 castraveti mari, insa fara seminte 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 500 ml iaurt gras de oaie sau capra ( ajuta la apropierea cat mai buna de adevarata reteta) sare Mod de preparare Tzatziki : …
Read More »Drob fals
Ingrediente drob fals: 4 cepe mari 1 kg. de vinete 5 linguri gris 5 oua 100 gr. cascaval de post 2-3 rosii 3 legaturi patrunjel 100 ml. ulei de masline sare si piper dupa gust Mod de preparare : Se curata vinetele de coaja, se taie pe lungime, apoi in cubulete si se oparesc in apa cu sare. Ceapa tocata …
Read More »Tarta de cartofi cu rosii
Ingrediente tarta de cartofi cu rosii: 4-6 cartofi noi spalati bine si taiati in doua, fierti 3 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi zdrobiti 500 g rosii cherry 1 lingura rozmarin proaspat, taiat marunt sare si piper Mod de preparare : Zdrobiti cartofii fierti cu ajutorul unei furculite, dar lasati bucatele mai mari pentru textura. Asezati intr-un …
Read More »Rondele de dovlecei cu rosii la cuptor
Ingrediente necesare pentru a face o portie de Rondele de dovlecei cu rosii la cuptor : 1, 5 kg rosii cherry 9 catei de usturoi 1 lingurita zahar sare piper 60 grame ulei de masline cimbru 2 dovlecei, taiati rondele 100 ml apa praf de copt busuioc 50 grame muguri de pin 50 grame capere 50 grame masline o lamaie …
Read More »Chiftelute cu branza si legume
Ingrediente Chiftelute cu branza si legume: 1 kg carne de vita 500 g piept impanat de porc 1 morcov, 1 telina 5 cartofi 3 cepe, 1 capatana mare usturoi 2 linguri ulei + ulei pentru prajit 200 g branza (cas sarat de vaca sau telemea) 3 oua +sare+piper+boia dulce Mod de preparare : Se piseaza usturoiul, se adauga o …
Read More »Oua umplute
Oua umplute un aperitiv special la mesele de sarbatoare.
Read More »Salata de Boeuf
Ingrediente Salata de Boeuf: Cartofi 4 buc Morcovi 3 buc Radacina de telina 1 buc Pulpa de Porc/Vita/Pui 300 g Castraveti murati 5 buc Rosii verzi murate(Gogonele) 5 buc Gogosari in otet 2 buc Maioneza 400 ml Mod de preparare: Spalati bine si fierbeti cartofii, morcovii si telina. Dupa ce fierb circa 30 de minute, le racoriti cu apa rece …
Read More »