Ultima data cand am plecat in vacanta, spre ghinionul meu, am avut intarziere la avion, asa ca mi-am pierdut timpul uitandu-am mai mult ca niciodata prin magazinele din aeroport. Parca niciodata nu e timp de ele! Acum insa aveam, si chiar daca nu vroiam sa cumpar ceva anume, am zis ca merita sa miros parfumurile de la Duty-Free, sa testez noile seturi de machiaj si sa vanez promotiile lor.
Cand te pregatesti de vacanta, ai o stare de relaxare si chiar daca nu merge totul struna (intarzieri de avion), totusi nu devii repede iritat ca intr-o zi obisnuita, ci astepti domol ca lucrurile sa se rezolve. Pana la urma nici n-ai incotro, nu? Plimbandu-ma eu de la un magazin la altul, am ajuns aproape de sectiunea cu restaurante si cafenele. Mirosurile erau care-mai-de-care si stomacului meu i se cam facuse foame.
Marea intrebare era mai degraba ce pot sa mananc, sa nu ma simt prea plina, sa nu-mi faca rau la zbor si sa fie si sanatos in acelasi timp, fiind deja trecuse de ora 6 seara. Kebab-uri, pui prajiti, hamburgeri, deja ii stiam, insa vroiam altceva, poate ceva ce nu mai gustasem niciodata. Am dat de un restaurant turcesc care aveau si meniuri vegetariene. Aruncand o privire peste pozele din meniu, mi-a facut cu ochiul o shaorma cu branza greceasca haloumi.
Cat de rea putea fi? Haloumi e o branza delicioasa, plus dulceata ardeilor copti trebuia si ea sa adauge o minunatie de gust! Asa si a fost, n-am regretat aceasta incercare nicicum, ba chiar am preparat-o si acasa!
Cu aceasta reteta de shaorma cu branza greceasca haloumi, iti adaugi necesarul de proteine si ai parte de o masa copioasa fara E-uri!
Ce ai nevoie:
-lipii rotunde din faina integrala (sau oricare)
-ardei
-1 avocado
-salata verde
-un pachet de branza haloumi
-maioneza/ketchup dupa preferinta
Cum procedezi:
Pune mai intai ardeii la copt deoarece ei vor lua cel mai mult timp. Apoi, cat timp e cuptorul incins, pune intr-o tava, hartie de copt si feliaza branza haloumi in felii nici prea subtiri (se farama), dar nici prea groase, pentru a se coace bine.
Spala salata verde si las-o la scurs.
Taie in fasii avocado.
Cand ardeii sunt gata, decojeste-i de pielita si taie-i in fasii subtiri. Haloumi trebuie copt pana da sa se maroneasca, nu trebuie lasat prea mult pentru ca se intareste prea tare.
Asamblare shaorma cu branza greceasca haloumi:
Se ia lipia si se incalzeste la microunde 40 de secunde, apoi adauga bucatile de haloumi rupte cu mana, ardeii copti, salata, avocado si maioneza/ketchup. Ruleaza capetele si infasoara lipia astfel sa nu-ti curga in partea de jos.