Daca iti doresti un mic-dejun rapid, gustos si fara gluten, clatitele sunt solutia ideala si la indemana oricui! Am gasit aceasta reteta pe un site strain, insa am adaptat-o la o cantitate mai mica cu putine ingrediente si specifica unui copilas (5-6 clatite mici).
Clatite fara gluten pentru copii poate fi un mic-dejun sau snack ce contine proteina si care chiar tine stomacelul plin cateva ore. Alaturi de aceste clatite pufoase, poti adauga fructe de sezon sau felii de banana.
Eu am adaugat deasupra cateva fasii de miere de albine naturala, peste care am presarat usor praf de seminte de dovleac si floarea-soarelui ( sau fulgi de cocos), asta pentru a le face mai gustoase si hranitoare.
Ingrediente:
-un ou mare
-coasa rasa de lamaie
-putina esenta de vanilie
-2-3 linguri de branzica (ricotta)
-2-3 linguri faina fara gluten pana se obtine o consistenta groasa
Intr-o tigaie mica incinsa am pus o lingurita de ulei de cocos la incins, dupa am luat cu lingura din aluat si am format cercuri in tigaie. Lasam sa se coaca putin dupa care apasam cercurile cu paleta pentru a aplatiza clatitele. Cand se maronesc se intorc pe partea cealalta.
Pentru servire clatite fara gluten pentru copii:
-fasii de miere de albine
-pudra de cocos
-pudra de seminte (in, dovleac, floarea-soarelui etc)
-fructe
Pofta buna!