Cine nu iubeste acei biscuiti de cacao cu crema alba in mijloc, asa numiti biscuiti Oreo? De la mic la mare suntem ispititi de gustul delicios al acestora, insa ce-ar fi sa dai o sansa unei variante sanatoase a acestor biscuti, cu un desert usor de facut in casa.
M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe contul @cosmidelights, care nu a facut decat sa demonstreze intreg procesul atat de usor, incat rezultatul e mai mult decat asteptarile avute. Pentru reteta am schimbat fulgii de ovaz obisnuiti cu fulgi fara gluten si am adaugat pentru un plus de savoare, esenta de vanilie.
Iata ingredientele biscuiti Oreo fara gluten:
Aluat:
-170 g ovaz fara gluten macinat
-30g pudra cacao organica
-85 g miere
-40 g ulei de cocos topit
-praf de sare
Crema alba:
-80g crema de branza
-miere dupa gust
-o lingurita esenta vanilie
Se incepe cu a incinge cuptorul.
Se dau in blender fulgii de ovaz cu cacao, dupa care adaugam ingredientele umede. Se amesteca cu paleta, apoi cu mana, devenind un aluat maleabil.
Aluatul se intinde pe blatul de lucru peste care adaugam o foaie de copt si incepem sa-l intindem intr-o foaie groasa de aproximativ 3mm.
Cu ajutorul unor forme rotunde sau stelute se creeaza biscuitii, pe care ii punem in tava acoperita cu hartie de copt. Se dau la cuptor 10-15 minute.
Pentru crema amestecam cu un tel branza, mierea si esenta de vanilie, dupa care o tinem putin la frigider. Se scot biscuitii, se lasa la racit pe un grilaj, dupa care se pliaza cate doi si se adauga crema din belsug.
Sunt absolut deliciosi acesti biscuiti Oreo fara gluten, chiar si noi ca adulti am furat din farfuria celui mic. Farfuria celui mic a ramas aprope goala!