Traieste ecologic prin retapitarea mobilei tale

Reimprospatarea aerului unei incaperi prin retapitarea mobilei,  a devenit un adevarat trend printre aceia care detin mobila de calitate si doresc de asemenea sa traiasca cu grija fata de mediu. In loc sa aruncam vechea mobila si sa cumparam alta noua – productie in masa si calitate induiosabila-o varianta la indemana ar fi retapitarea acesteia.

Unul dintre principalele beneficii ale acestui trend este economia de bani si faptul ca redai o sansa noua la viata unei piese clasice. Prin retapitare, inlaturi practic look-ul prafuit si demodat, aducand in incapere un nou mobilier in ton cu tendintele actuale si tematica casei tale.

retapitarea mobilei

Ce mobila poate fi retapitata?

Practic orice tip de mobilier poate fi retapitat si transformat ca sa arate ca si nou, salvandu-te de riscul cumpararii a ceva nou, ce poate nu e la fel de comfortabil. Plus ca obtii exact look-ul pe care ti-l doresti: spre exemplu poti alege acelasi material pentru scaune si canapea, sau pentru draperii si scaune, ai posibilitati multiple in a te juca cu materialele. Rezultatul va fi UNIC si special pentru casa ta.

Cu siguranta ca mobila sa fie mai veche este prima conditie pentru retapitare, intrucat lemnul din care este confectionata tinde sa fie de o calitate superioara. Daca insa esti nesigura despre calitatea acestuia, mergi la un specialist care te va ghida de-a lungul intregului proces. Totodata, un specialist iti va acorda o extra garantie dupa indeplinirea totala a lucrarii. Apeland la experti in retapitarea mobilei tale, te vei asigura ca durata de viata a acesteia va fi si mai lunga.

traiesti ecologic

De ce sa-ti retapitezi mobila veche?

E de stiut impactul pe care il au marile fabrici asupra mediului inconjurator, cat de nefasta poate fi productia in masa vs. productie mica, pe comanda si cu caracter. E ca si cum ai cumpara o masa pentru sufragerie fara ca macar s-o vezi, s-o atingi sau s-o mirosi; astfel se intampla cu cumparatul mobilei in mediul online, oamenii comanda piese de mobila doar ca sa umble spatiile goale si deseori ajung sa regrete achizitia.

Marii designeri de interior isi sfatuiesc deseori clientii sa accepte spatiile goale, sa le acorde timp si sa nu faca greseli pripite in achizitionarea ieftina a mobilei. Timpul schimba gusturile, trendurile  si poate aduce caracter interiorului tau.

Unele piese vechi de mobilier se pot reinventa cu o mica amprenta de aer modern, pastrand totodata anumite fineturi ale trecutului.  Daca iubesti sa traiesti ecologic, urasti in general sa faci risipa, atunci retapitarea mobilei tale este solutia pentru interiorul tau.

retapitarea mobilei tale ca hobby

Hobby nou…

Daca te consideri atrasa de aceasta latura a lucratului-manual ‘handmade’, poti incepe cu putin ajutor din mediul online cu cateva proiecte mici, gen un scaun, si apoi pana la cele mai mari -paturi, canapele etc. Aici depinde si de timpul tau liber disponibil si daca vrei sa te rezumi la a practica un hobby sau a-l transforma intr-o afacere. Vezi curs de tapiter Aici