Totul despre Craciunita

Despre Craciunita: pentru a crea o atmosfera de sarbatoare in apropierea Craciunului, oamenii se folosesc de diverse ornamente naturale sau artificiale care transforma radical imaginea incaperii lor. Un ornament natural este Craciunita, cunoscuta pentru culoarea rosie in contrast cu frunzele verzi.

In numeroase tari din lume, florile de Craciun sunt deosebit de populare, pe primul loc este desigur Craciunita (Euphorbia pulcherrima) urmata de traditionalul vasc ce trebuie agatat la lustra.

despre craciunita

DESPRE PLANTA: De obicei, aceste flori stufoase si frumoase cresc in ghivece pana la circa 60 de cm in inaltime. Tulpinile robuste poarta frunze mari si verzi care pot avea pana la 17,5 cm in lungime. Iarna, tulpinile sunt ornate cu flori micute inconjurate cu bractee.

INGRIJIRE CRACIUNITA: Aceasta are nevoie de lumina puternica, temperatura scazuta: ziua sa nu depaseasca 21 grade C, iar noaptea 13 grade C. Cand uzi floarea, fii atenta ca pamantul sa fie uscat binisor si apoi uda din nou.

Despre Craciunita se stie ca se cultiva intr-un pamant de cultura universal, bine drenat. Daca vrei sa mai infloreasca odata, schimba ghiveciul si taie tulpinile pana la 15 cm.

Uda planta doar atat cat este nevoie si aplica un ingrasamant de la inceputul lunii septembrie pana la sfarsitul lunii noiembrie. In momentul in care observi ca planta infloreste, opreste-te in a o mai hrani cu ingrasamant!

PIERDEREA CRACIUNITEI: Daca frunzele plantei incep sa cada, inseamna ca aceasta are urmatoarele probleme: fie a avut prea multa apa, fie lumina e foarte putina sau este curent in locul in care e asezata.

Totul despre Craciunita - Decor - Plante - Animale

Mucegaiul gri sau micile insecte de plante pot ataca planta daca este prea udata.

INMULTIREA: Pentru a te asigura ca ai si la anul o craciunita, recolteaza butasi din lastari la sfarsitul primaverii si vara devreme.

TOXICITATE: Craciunita este considerata o planta mai putin toxica fata de alte plante din familia Euphorbia. De recomandat sa eviti contactul mainilor cu sucul acesteia deoarece poate irita pielea.

DECORATIUNI CU CRACIUNITA: click pe poze pentru detalii>>>

Decor Craciunita rosie pentru brad

decor-craciunita

Ghiveci decorativ cu Craciunita

ghiveci-decorativ-cu-craciunita

-Ghiveci decorativ cu brad impodobit

ghiveci-decorativ

-Decoratiune suspendabila cu Craciunita

decoratiune-suspendabila-cu-Craciunita

Acum ca stii totul despre Craciunita, nu-ti mai ramane decat sa te ingrijesti de ea pentru a te bucura de frumusetea ei tot anul.

Poate te intereseaza si: