Idei de crestere plante la pervazul ferestrei

Idei de crestere plante la pervazul ferestrei

Cu totii ne dorim sa avem o gradina mare si spatioasa in jurul casei noastre pentru flori, mirodenii, iarba verde sau o mica livada, insa daca nu este posibil acest lucru, nu e cazul sa cadem in depresie. Iti poti realiza propria gradina in miniatura chiar in balcon sau la pervazul ferestrelor tale. Tot ce ai nevoie este sa studiezi de unde vine lumina si apoi sa te apuci de treaba.

Idei de crestere plante la pervazul ferestrei - Decor - Plante - Animale

Iti propun mai departe cateva idei de crestere plante la pervazul ferestrei sau ferestrelor tale cele mai luminate.

crestere-plante-la-pervaz

STIVUIESTE GHIVECE PE VERTICALA

La bloc spatiul e destul de limitat, insa daca te gandesti sa-ti faci mica gradina la geamuri trebuie sa gandesti pe verticala. Creeaza o piramida din ghivece dispuse pe verticala, incepand cu cele mai grele si late si urcand cu cele mai usoare, sau cu plantele care sunt agatatoare.

 

CONSTRUIESTE RAFTURI DUBLE SAU TRIPLE

Inainte de a te apuca de treaba cu rafturile, analizeaza cat de puternic este lemnul pervazului, pentru a nu avea surprize cu demolarea ghivecelor. Totodata nu e indicat ca anumite plante sa fie lipsite de lumina din cauza altora dispuse mai sus sau pentru ca sunt mai stufoase.

Un mod mai convenabil de a incepe etajarea este sa asezi doua bucati de caramida de o parte si de alta a pervazului, dupa care sa intinzi o scandura de lemn lata. Nu e cine stie ce estetic, insa e mai putin costisitoare metoda.

plante-crescute-la-bloc

O alta idee ar fi sa iei cateva scanduri si sa le gauresti la fiecare margine de cate doua ori si sa introduci o funie prin aceste gauri care le leaga unele de altele pe linie verticala. O sa arate ca rafturile supraetajate, doar ca sunt legate de o funie intre ele. Aseaza pe alocuri ghivecele cu plantele dorite pentru a mentine totodata si balanta pe raftul suspendat.

Fiecare ghiveci trebuie sa fie insotit de farfurioara proprie, pentru a nu face mizerie atunci cand le udam.

 

AGATATOARE CUIER DE PLASTIC

Da, binecunoscutele si practicele cuiere de plastic sunt o alegere foarte buna atunci cand vrei sa agati cateva ierburi la fereastra, insa nu vrei sa ti se acopere toata vederea. Poti planta in mini ghivecele agatate de tocul ferestrei mirodenii sau oricare plante usoare care nu au o greutate mare: salada, arpagic subtire, patrunjel, marar, menta etc. Si pentru un decor chic, poti chiar amplasa ghivece crosetate din macrame sau din material apretat. Gasesti mai multe idei pe net cu siguranta!

agatatoare cuier

 

GALERIA DIN TAVAN

Daca in apartamentul tau te bucuri de o fereastra mare care nu necesita a fi acoperita de perdea sau jaluzele, atunci foloseste-o intelept pentru viitoarea ta gradina suspendata! Asigura-te ca galeria sta fixa  pe perete si ca va suporta o oarecare greutate!

Agata mini ghivece cu plantele dorite de sus pana la baza ferestrei sau alterneaza-le sau lasa-le pana la mijlocul ferestrei. Fii creativa si devin-o propriul designer de gradina!

galeria din tavan

 

PLANTE PE SISTEMUL TAIAT-RENASCUT

Atunci cand ai un spatiu limitat pentru a creste plantele dorite trebuie cumva sa devii inventiva si sa cauti lumina in casa. Plantele semanate pe sistemul taiat-renascut, te vor ajuta sa ai mereu o mini sera verde si proaspata fara prea multa truda.

plante taiat-renascut

 

Aceste sunt doar cateva idei de crestere plante la pervazul ferestrei care sa te inspire in a-ti transforma micul spatiu intr-unul primitor si vesnic verde. Daca mai ai si alte sugestii te astept sa scrii un comentariu mai jos!