De ce femeile deștepte nu au succes în dragoste?

V-ați întrebat vreodată de ce femeile deștepte nu au succes în dragoste?

Este de ajuns să vă uitați puțin în jurul vostru, să analizați pe scurt femeile din viața voastră și veți observa faptul că femeile deștepte și potente financiar sunt deseori singure sau neîmplinite emoțional. Inteligența își cere tributul, iar puterea financiară este un avantaj în viața de zi cu zi, dar un dezavantaj atunci când vorbim de dragoste.

Femeile încă sunt nevoite să aleagă între succesul profesional și dragoste. O profesie solicitantă, care presupune multe ore de lucru, îi scade unei femei șansa de a avea o relație amoroasă fericită. Ei bine, dacă faci parte din categoria doamnelor și domnișoarelor foarte inteligente, atunci sigur ai ajuns cel puțin o dată în viață în situația în care să-ți pui următoarele întrebări:

femeile deștepte nu au succes în dragoste

De ce femeile deștepte nu au succes în dragoste? Atrăgătoare sunt, deșteaptă sunt, independentă financiar sunt, atunci de ce nu am găsit încă bărbatul potrivit? De ce nu am lângă mine genul de bărbat pe care mi-l doresc, care să mă iubească, să-mi fie fidel, să mă înțeleagă și să mă sprijine? Oare bărbații buni sunt pe cale de dispariție sau au fost deja „luați”?

Se spune că în spatele unui bărbat de succes stă o femeie inteligentă. Dar în spatele unei femei de succes, cine stă?

Puțini bărbați au tăria de caracter necesară pentru a avea o relație cu femei mai realizate decât ei din punct de vedere profesional. Acest lucru este posibil doar dacă bărbatul respectiv este de același nivel intelectual și profesional ca și femeia pe care o iubește.

De ce femeile deștepte nu au succes în dragoste? Există o explicație științifică pentru acest insucces în dragoste al femeilor inteligente. Cu cât o femeie se bucură de un IQ mai ridicat, cu atât coeficientul său de inteligență emoțională (EQ) este mai scăzut. Pe înțelesul tuturor, cu cât o femeie este mai deșteaptă, cu atât este mai puțin probabil să facă o alegere potrivită în iubire.

femeile deștepte nu au succes în dragoste

Doctorul Robert Holden, autorul volumului Succes Intelligence, demonstrează faptul că femeile cu o minte sclipitoare analizează mult prea mult sensurile și motivațiile unei relații. Altfel spus, o femeie deșteaptă este o femeie puternică, mai puțin tolerantă privind greșelile partenerului ei și are tendința de a-și exercita excesiv drepturile și controlul asupra bărbatului iubit.

Femeia extrem de inteligentă sucește relația pe toate părțile și cântărește poate prea mult avantajele și dezavantajele unei relații. O femeie deșteaptă se sfiește sau se teme să-și arate în fața bărbatului dorința acerbă de a fi iubite, slăbiciunile sau vulnerabilitățile sale emoționale. Și de ce să nu recunoaștem, bărbatul în esență este un protector. Este capabil să admire femeia iubită, însă dacă simte că nu o mai poate proteja și nu o mai poate sprijini, atunci se va simți complexat. Își va pune la îndoială capacitățile și masculinitatea.

De cele mai multe ori, o femeie foarte inteligentă, puternică și independentă financiar este intimidantă pentru un bărbat. În lucrarea The American Journal of Marriage and Family au fost publicate mai multe studii care demonstrează că rata divorțurilor este de două ori mai mare în cazul cuplurilor în care femeile au salarii mai mari decât soții lor. Femeile care se bucură de succes profesional sunt mult mai puțin dispuse să treacă cu vederea neregulile dintr-o relație.

De ce femeile deștepte nu au succes în dragoste? Așadar, o femeie inteligentă are de pierdut în dragoste doar dacă își uită rolul de femeie. Dacă vrei să fii fericită alături de un bărbat, trebuie să-i lași lui rolul de bărbat, să-i dai ocazia de a te admira, dar în același timp, să-i dai voie să-ți vadă sufletul, emoțiile și vulnerabilitățile.

Să-ți pui inima în palmele unui bărbat nu este o dovadă de slăbiciune, ci o dovadă de încredere!