Home / Beauty / Hairstyle / Coafuri in functie de forma fetei

Coafuri in functie de forma fetei

Iata cateva sfaturi despre coafuri in functie de forma fetei.

Persoanelor cu fata ovala li se potriveste orice tip de tunsoare – pot purta parul scurt, lung, drept sau ondulat. Este ideal sa purtati cateva suvite pe langa pometi sau pana in dreptul barbiei, in functie de ce trasatura vreti sa scoateti in evidenta.

Evitati suvitele foarte scurte, in crestet, care dau senzatia de alungire a fetei. Cel mai bine vi se potrivesc tunsoarea bob (gen Andreea Esca), pana la barbie, parul lung si buclele lejere.

Coafuri in functie de forma fetei

Persoanelor care au fata rotunda trebuie sa stie ca, prin tunsoare, trebuie sa obtina un efect care sa minimizeze senzatia de volum. Cel mai bine li se potriveste o tunsoare franjurata in jurul obrajilor, iar lungimea trebuie sa fie mai jos de barbie.

Si bretonul este potrivit la o asemenea forma a fetei, insa trebuie sa fie lung si pieptanat intr-o parte. Evitati o singura lungime a parului sau buclele la o tunsoare scurta. Acestea nu fac decat sa scoata in evidenta forma rotunda a fetei.

 

Coafuri in functie de forma fetei

 

Persoanelor care au fata „patrata” trebuie sa invete cum sa-si ascunda partea de jos a maxilarului. Buclele sau varfurile filate diminueaza din aspectul colturos al fetei. Parul lung trebuie ondulat din partea inferioara a obrajilor pentru a obtine niste suvite lejere. Trebuie sa evitati tunsoarea bob, pana la barbie si bretonul. Acestea vor face fata sa para si mai patrata decat este.

 

square

 

Fata in forma de inima se caracterizeaza printr-o barbie ascutita. Pentru a masca acest aspect, puneti-va in evidenta ochii si pometii cu ajutorul unui breton pieptanat intr-o parte si cu cateva suvite care sa va atinga sprancenele. Este de preferat sa purtati parul lung si sa evitati bretonul scurt, drept.