Noutati in industria muzicala 2020

Noutati in industria muzicala 2020

Anul 2020 a inceput cu noi surprize in industria muzicala, mai ales pentru fanii muzicii pop din anii ’80. Binecunoscuta formatie britania Pet Shop Boys a lansat cel de-al XXIV-lea album intitulat ‘Hotspot’ si va incepe din luna februarie un nou turneu prin marile orase din Marea Britanie.

noutati-in-industria-muzicala-2020

Pentru cei mai tineri dintre voi, trebuie specificat ca formatia Pet Shop Boys este numarul unu in Billboard pentru cel mai longeviv grup cu o activitate de mai bine de 40 de ani. Membrii trupei, Neil Tennant si Chris Lowe abordeaza un stil electro-pop inca de la inceputurile lor si sunt renumiti pentru palariile si ochelarii SF, dar si exuberanta decorurilor spatiale din concerte. Melodiile mai vechi ale trupei sunt inca ascultate si in zilele noastre la radiouri, iar timbrul vocal inconfundabil al solistului Neil Tennant, poate fi usor distins din intreaga industrie muzicala: ‘Heart’, ‘You are always on my mind’, ‘It’s a sin’ sunt unele dintre cele mai populare piese ale PSB.

pet-shop-boys

Inscrisi in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv band-duo, nominalizati de 6 ori la premiile Grammy, inregistrand vanzari de peste 50 milioane discuri in intreaga lume si de 3 ori castigatori ai premiilor britanice Brit Award, aceasta trupa a rezistat timpului si schimbarilor doar prin faptul ca au fost intotdeuna AUTENTICI. Aceasta marturisire a fost relatata chiar de solistul si compozitorul trupei, Neil Tennant care de-a lungull anilor a abordat detasat concurenta din zona muzicala.

Ce mai pui, ca desi multi artisti dau din coate spre a fi prezenti cat mai mult pe digital (in special retelele social media),  totusi Pet Shop Boys nu tine neaparat la acest lucru: membrii trupei chiar nu au conturi pe social media, insa pe contul trupei se posteaza din cand in cand informatii despre actiunile lor. Si inca ceva, noul album a fost lansat in format vinil ( ‘oldies’ pentru pick-up), caseta si desigur CD , o abordare destul de diferita, nu?

Daca iti place muzica veche sau vrei sa asculti o combinatie de pop-electronic transpusa in prezent, atunci asculta noul single al trupei :

 

Se pare ca exista un trend in zilele noastre ca cele mai vechi trupe care au avut succes in anii ’80-’90, sa revina in atentia fanilor cu noi lansari de albume si concerte. Pentru fanii trupelor mai vechi, acestea sunt adevarate noutati in industria muzicala 2020, nu-i asa?