Home / Casa & Familie / Decor - Plante - Animale / Lalelele – frumoasele flori de primavara

Lalelele – frumoasele flori de primavara

Hibrizi de lalele infloresc deseori slab dupa primul an. Pentru un spectacol fumos in fiecare an, scoateti-le dupa fiecare inflorire si inlocuiti-le cu plante anuale de vara; plantati toamna altele noi.

Descriere 

Rasar din bulbi rotofei si ascutiti. Bulbii produc frunze de un verde nedefinit, mari, care uneori sunt brazdate de dungi maro la inceputul si spre mijlocul primaverii. Tulpinile cu flori nu au deo obicei ramificatii si sunt verticale si fragile; au in varf flori simple sau duble aratoase, pana la 10 cm. Inspre mijlocul verii frunzele se ingalbenesc gradat si cad.

lalelele, flori de primavara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimensiuni

Inaltimea de la 15-90 cm, in functie de soi; se intind 15-25 cm.

Cel mai bun loc de plantare  Soere direct si semi-umbra; sol moderat, bine drenat, care este uscat vara. Cultivati hibrizi de lalele ca si cum ar fi plante anuale si plantati bulbi care au fost tinuti la rece, in prealabil, in fiecare an, la sfarsitul toamnei sau iarna devreme.

Sfaturi pentru cultivare 

Plantati bulbii la inceputul si mijlocul toamnei. Puneti-i in gropi individuale sau zone mai mari, sapate la 10-15 cm adancime. Rupeti receptaculele care se dezvolta dupa inflorire si lasati frunzele sa se ingalbeneasca inainte de a le indeparta. Sau indepartati-le dupa inflorire.

Estetica 

Lalelele sunt indispensabile gradinii de primavara si sunt fermecatoare ca flori pentru aranjamente.