Home / Beauty / Body & Skin / Ce alegem dintre un sapun solid si un sapun lichid?

Ce alegem dintre un sapun solid si un sapun lichid?

Sapun solid si un sapun lichid?

In aceste zile de restriste cand virusii par sa-si fi facut de cap in toata lumea, vezi explozia de coronavirus, este deosebit de important sa stim cum stam la distanta de viroze si raceli. Un prim pas este obligatoriu si anume spalarea regulata a mainilor cu sapun antibacterial.

Cand achizitionezi un sapun de maini este important sa stii cum sa-l alegi! Sapunul de maini face parte din viata noastra zilnica, asadar multitudinea de sapunuri existente pe piata vor face alegerea si mai dificila! Ce alegem dintre un sapun solid si un sapun lichid?

sapun solid sau sapun lichid

Tipurile de sapun solid au fost populare inca din cele mai vechi timpuri, insa cele de natura lichida, au devenit mai cunoscute si practice mai mult in zilele noastre. Sa analizam ce tip de sapun este mai eficient si ce trebuie luat in considerare cand il achizitionam:

-cum actioneaza sapunul

-compozitia chimica

-impactul asupra mediului

De regula, sapunul solid este recunoscut pentru faptul ca usuca pielea din cauza compozitiei de PH ridicat, insa daca citesti atent eticheta vei gasi si sapunuri cu PH scazut. Un avantaj al sapunurilor solide este faptul ca au in compozitia lor glicerina deosebit de binefacatoare in hidratarea pielii si a eczemelor. Un studiu realizat la inceputul anilor ’90 a demonstrat faptul ca bacteriile adunate pe sapunul solid nu se transfera pe piele odata cu utilizarea sa.

spalarea regulata a mainilor

Un studiu realizat in 1988, in care oamenii de stiinta au contaminat un sapun solid cu o bacterie de 70 de ori mai rezistenta decat cea normala, a demonstrat ca cei 16 oameni care s-au spalat cu acelasi sapun, nu au prezentat urme de contaminare cu bacteria respectiva.

Asadar, atat sapunurile solide cat si sapunurile lichide sunt la fel de sigure in lupta contra bacteriilor.

sapun lichid

Sapunurile lichide s-ar parea ca sunt usor mai igienice, insa recipientul de plastic poate atrage la fel de bine bacterii, in special in zona pompitei. Totodata, fiind mult mai accesibile in utilizare, au tendinta de a se termina mult mai repede.

Un alt dezavantaj este faptul ca pot fi mai scumpe decat sapunurile solide, deci pe termen lung nu sunt recomandate daca nu va permiteti un pret piperat. De recomandat sa citesti eticheta fiecarui sapun lichid achizitionat caci pot contine aditivi ce usuca rapid pielea sensibila.

Si la final, daca locuiesti in casa cu o persoana care nu se simte tocmai bine sau e racita, sfatul medicului este sa treci la un sapun de natura lichida pentru a limita expunerea la germeni.