Cum sa-ti muti afacerea offline intr-una online?

Pe masura ce coronavirus face in continuare victime si ne tine izolati in casa, mediul de afaceri in special cel offline, are tot mai mult de suferit. Cei care au prevazut inca de la bun inceput ca supravietuirea afacerii lor inseamna prezenta in mediul offline dar si online, au ajuns sa fie cei mai norocosi in situatia actuala. Insa exista si mici afaceristi, gen magazinul sau aprozarul din colt al vecinului care din pacate a trebuit sa inchida usile clientilor sau sa se reorienteze intr-un anumit fel pentru a-si salva afacerea.

In sprijinul acestor afaceri, mai mari sau mai mici, care pana la aparitia pandemiei isi desfasurau activitatea doar in mediul offline, s-a initiat un proiect denumit #VreauOnline care ajuta antreprenorii sa-si transpuna afacerea (indiferent de domeniu) in mediul online. Astfel, proprietarii de magazine fizice vor putea primi consultanta gratuita despre crearea unui magazin online, cat si sfaturi cu privire la crestrea vanzarilor prin promovarea de marketing digital, preluarea automata a comenzilor, impachetarea si livrarea produselor sau alte servicii ce tin de eCommerce.

afacerea offline

De ce sa te alaturi unei astfel de initiative?

Simplu, pentru ca nu ai absolut nimic de pierdut, ci doar de invatat fara a plati un ban. Instalarea pandemiei de coronavirus a facut ca magazinele prezente in mediul online sa inregistreze cresteri semnificative, in special in randul alimentelor si a produselor de curatenie. Asadar, in aceasta perioada in care se aplica reguli stricte de auto-izolare, oamenii au tendinta de a cumpara mult mai mult online.

 

Care sunt firmele ce alcatuiesc alianta #VreauOnline?

 1. Banca Transilvania
 2. Blugento -platforma romaneasca de eCommerce
 3. Frisbo – serviciu romanesc de procesare automata a vanzarilor
 4. Fan Courier
 5. Retargeting.biz – servicii de marketing digital
 6. TargetWeb – servicii de SEO si optimizare
 7. SMSO – servicii de comunicare prin SMS
 8. ZEA – servicii de marketing digital
 9. Newsman – serviciu de email marketing
 10. MOCAPP – platforma martech de influencer marketing
 11. Canopy – servicii de promovare PPC
 12. Eliade rotariu – autor, trainer si manager de business
 13. Pluriva – servicii pentru gestiunea si automatizarea fluxurilor de back-office a magazinului
 14. SmartBill – servicii de facturare
 15. Vivre – marketplace pentru home&deco
 16. Total PR – agentie de comunicare
 17. Salesfox – servicii de vanzari

 

Ce trebuie sa faci daca vrei ca afacerea ta sa fie prezenta in mediul online?

 • acceseaza site-ul https://vreau.online/detalii-online/
 • afla mai multe detalii participand la workshop-ul din 30 aprilie (8:00 -9:00) cu tema ‘Cum sa-ti promovezi noul magazin online’

 

Sper ca aceste idei despre cum sa-ti muti afacerea offline intr-una online sa-ti fi fost de folos si sa te ajute a trece cu bine peste criza declansata de coronavirus.