Second Life

Second Life

 

 

 

 

 

 

Percepția generală este că Second Life (SL) ar fi un joc pe Internet. Nu este însă un joc organizat, cu reguli impuse și unde să fie urmărit un anumit scop. Pe situl web oficial, Second Life este descris ca fiind „o lume virtuală imaginată și creată de rezidenții ei”; într-adevăr, SL este o lume diversificată, în care poți întâlni oameni din toate colțurile lumii reale. Este o rețea de tip social, care face parte din fenomenul din Internet numit Web 2.0. Este o lume, o societate virtuală.

Caracteristici:

Lumea virtuală a Second Life-ului a fost lansata pe 23 Iunie 2003, fiind creată de compania americană Linden Lab. Aceștia pun la dispoziție pentru accesare aplicația cu același nume,Second Life, care se poate descărca din Internet de pe situl oficial în mod gratuit. Prima și cea mai importantă condiție de participare pusă de Linden Lab (LL) este cea a vârstei, care trebuie să fie de cel puțin 18 ani împliniți, având în vedere conținuturi mature. Pentru persoanele sub 18 ani, LL a creat versiunea Teen Second Life.

În august 2007 s-a introdus serviciul „Slvoice” și posibilitatea de a-i auzi pe ceilalți. 2007 a fost anul de revoluție al SL-ului. Atunci a atins un maxim de creștere în popularitate, odată cu introducerea serviciilor „voice” și „sculpted prims”, care au extins nelimitat posibilitățile de creație.

În acest moment (2009) se vorbeste despre SL ca despre viitorul Internetului, ca despre „web 3.0”. Au apărut deja primele browsere 3D (a se vedea ExitReality), deși încă în variante beta, care au avut ca inspirație Second Life, lumea virtuală care recreează lumea reală.

Second Life

Fa bani online!

SL are o economie proprie și chiar și monedă proprie – linden dollar (L$), care la rândul ei are valoare în viața reală – 1 USD înseamnă aproximativ 250 L$. Se pot converti bani reali în bani virtuali sau invers, linden dolari în bani reali. Aceasta deoarece în SL tranzacțiile sunt la fel de rapide și numeroase ca și în RL.

Există persoane care s-au îmbogățit din SL, cel mai mediatizat exemplu fiind cel al avatarului Anshe Chung, care a dezvoltat o afacere cu terenuri în lumea virtuală, ajungând primul milionar al Second Life-ului (amănunte aici )

Afacerile înseamnă, pe lângă imobiliare, în principal creativitate. Se cumpără mult, în special pantofi, haine, accesorii pentru avatare. Toate acestea sunt create de persoane talentate, care devin autorități în materie, la fel cum se întâmplă în Real life.

Ca și în viața reală, pentru a ajunge la performanțe în SL trebuie multă muncă, multă dedicare și, bineînțeles, o strategie de marketing bună. Avatarele care fac bani reali în SL lucrează la fel de mult (poate chiar mai mult) decât o persoană din Real Life, adica minim 8 ore pe zi.

 

Tu ai incercat Second Life ?