Home / Monden / Crima din Orient Express
crima-din-orient-express

Crima din Orient Express

In sfarsit s-a lansat in cinematografele de afara, un film clasic bazat pe unul dintre romanele detective ale scriitoarei Agatha Christie din 1934- Crima din Orient Express. Regia acestui film este realizata de directorul Kenneth Branagh care totodata il interpreteaza si pe detectivul belgian Hercule Poirot.

Filmul ne invita sa luam parte la scene ce se petrec in luxosul tren, Orient Express, care calatorea la acea vreme intre Istabul si Paris, avand la bord 14 pasageri: Caroline Hubbard o vaduva americanca  (Michelle Pfeiffer), printesa de origine rusa Dragomiroff (Judi Dench) insotita de ajutorul ei, Hildegarde Schmidt (Olivia Colman), un dansator rus Contele Andrenyi (Serghei Polunin), Contesa Andrenyi (Lucy Boynton), o doamna religioasa Pilar Estravados (Penelope Cruz) si alti actori de seama.

Punctul culminat: un om de afaceri pe numele sau Ratchett (Johnny Deep) este asasinat pe timpul noptii in compartimentul aflat chiar langa cel al detectivului Poirot, care incepe imediat sa investigheze crima, inainte de a se mai intampla alta nenorocire.

Din pacate trenul ajunge sa fie oprit din drumul sau din cauza unei avalanse, moment care culmineaza cu inceperea anchetei asupra crimei din tren. Fiecare pasager este interogat pe rand de catre detectivul Poirot.

film clasic orient express

Filmarile acestui film au fost realizate in studiourile Longcross din Surrey, Anglia, unde s-a construit de la zero statia de tren din Istambul si chiar a fost adusa o locomotiva cu patru compartimente menita sa poata circula pe sina. Atentia la detaliile decorului sunt maxime, pahare, tacamuri, aranjamente florale, toate sunt asezate estetic si arata impecabil ilustrand ca atare tendintele acelei perioade. Autenticitatea decorului se poate observa si in mobilierul trenului, toate apartiand trenului original Orient Express sau cel putin copiate dupa original-fotoliile ce se transformau imediat in paturi, clantele de la usi, lampile de pe pereti etc.

Costumele actorilor sunt de asemenea ceva de remarcat fiind toate cusute de mana, din materiale naturale si in ton cu tendintele acelei vremi.

tren luxos

Acest roman nu se afla la prima sa ecranizare, stiut fiind faptul ca scriitoarea Agatha Christie nu simpatiza deloc ecranizarea romanelor sale, insa in anul 1974, apare primul film Crima din Orient Express avandu-l ca protagonist pe actorul Albert Finney.

Un film clasic ce aduna laolalta o distributie de varf este cu siguranta un film, ce nu poate fi trecut cu vederea, mai ales daca nu ai citit cartea, vei ajunge sa traiesti alaturi de personaje, misterul crimei din tren.

Crima din Orient Express a avut premiera in Anglia pe 3 noiembrie si urmeaza in Statele Unite pe 10 noiembrie.

Sumar
Crima din Orient Express
Numele Articolului
Crima din Orient Express
Descriere
Crima din Orient Express este o ecranizare recenta a romanului politist scris de Agatha Christie, in care predomina misterul unei crime realizate in tren.
Autor
Nume Blog
www.senorita.ro
Logo

About Lidia Stefania

Nascuta pe tinuturile mioritice, dar de cativa ani in minunata 'countryside' a Angliei, imi impart minutios timpul intre joburi, blogul personal si hobbyul preferat-fotografia. De asemenea, imi place mult sa citesc, sa ma plimb, sa-mi decorez casa si sa mananc multe eclere. Senorita.ro este blogul personal unde incerc sa postez regulat un continut de calitate pentru toti cititorii nostri.