Cum sa-ti refaci viata dupa o despartire?

Cum sa-ti refaci viata dupa o despartire?

Separarea cuplului, mai ales in cazul in care relatia era foarte apropiata (cei doi locuiau impreuna, etc.) este un act extrem de dificil, iar consecintele pot fi dureroase in cazul in care nu sunt luate masurile necesare.

Cum sa-ti refaci viata dupa o despartire?

Pentru multe fete sau femei este foarte greu sa porneasca din nou la drum dupa un esec in dragoste deoarece primul sentiment pe care-l au dupa despartire este ca si-au pierdut controlul asupra propriei vieti si ca nu stiu incotro se indreapta. Aceasta este prima perioada dupa o despartire, si anume doliul, care se manifesta printr-o durere imensa de pierderea relatiei si o suferinta profunda.

esec in dragoste

Cum sa-ti refaci viata dupa o despartire dureroasa?

Chiar daca te-ai despartit de iubitul tau la care tineai atat de mult, nu este totul pierdut. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa ramai calma! Incearca sa gandesti la rece toate discutiile ce au dus la finalizarea relatiei si sa iti rearanjezi viata fara a fi influentata, chiar daca e greu, de sentimentele pe care le-ai avut pentru el sau pe care inca le mai ai.

1. Cauta sprijin!

Nu te izola de toata lumea pentru ca altfel vei simti ca durerea psihica va deveni de nesuportat. Incearca sa apelezi la cei mai bune prietene, la colege sau la cineva in care ai incredere. Petrece timp cu ele. La inceput poti sa le povestesti prin ce ai trecut, dar apoi incearca sa dai totul uitarii si sa intri in activitatile pe care le au impreuna. Du-te la shopping cu ele, mergeti la un film, etc.

separarea cuplului

2. Descarca-te!

Daca in timpul tau liber iti vine sa stai in pat si sa plangi, fa asta! Nu-ti reprima sentimentele! E normal sa-ti para rau ca relatia ta n-a durat mai mult. Incearca sa iei fiecare relatie ca o experienta de viata de pe urma careia trebuie sa inveti o lectie. Aceasta relatie tocmai s-a incheiat, deci care e lectia pe care ai invatat-o?

3. Spune NU depresiei!

Chiar daca ti-am dat voie sa plangi pentru a te elibera de sentimentele de tristete si de pierdere, nu este bine sa continui aceasta stare la nesfarsit pentru ca altfel vei ajunge sa fii depresiva si iti vei putea reveni doar cu ajutorul unui psiholog! Incearca sa te centrezi pe gandirea pozitiva, sa vezi lucrurile frumoase ale vietii si pe oportunitatile pe care ti le da viata pentru a putea fi fericita! Astfel vei deveni mai puternica. Cu toate astea, daca crezi ca nu poti combate depresia, cauta ajutor specializat!

cauta ajutor specializat

4. Scrie!

Scrisul poate fi o modalitate buna de a te elibera de tristete. Pune pe hartie ceea ce simti, tot ceea ce crezi, motivele pentru pentru care crezi ca relatia s-a terminat si ce parere ai despre fostul tau iubit.

5. Nu te invinovati!

O relatie este atat de complexa incat nu putem spune ca despartirea este cauzata in mod necesar doar de un singur partener, deci nu te mai chinui. Du-te mental inapoi in timp si gandeste-te ce nu ar fi trebuit sa faceti sau ce ar fi trebuit, dar n-ati facut pentru a fi inca impreuna. Invata din greseli si apoi gandeste-te ca esti valoroasa si ca dupa aceasta experienta vei fi cu siguranta mai inteleapta si mai puternica!

6. Gandeste pozitiv!

De fiecare data cand te invadeaza gandurile negative, repeta-ti in mod constant ca trebuie să fii pozitiva si ca totul va fi bine! Gandeste-te la ceva ce te va inspira sa-ti continui drumul in viata, cum ar fi un obiectiv pe care l-ai atins, etc.

gandeste pozitiv
Nu e usor sa urmezi acesti pasi despre cum sa-ti refaci viata dupa o despartire, insa trebuie sa incepi de undeva si nu uita cu cat de afunzi in tristete cu atat e mai rau! Timpul le vindeca pe toate!!