Arsuri de soare -cum le prevenim?

Expunerea la soare pe timpul verii se face in mod corect folosind crema cu factor de protectie, chiar si in zilele in care norii par sa acopere soarele pe cer. Desigur ca esti familiara cu cremele de protectie solara la care se face atat de multa propaganda la TV sau la radio. Si da, nu este de gluma deloc modul in care facem plaja sau mergem la piscina! In loc sa te preocupi o viata intreaga sa rezolvi diverse afectiuni ala pielii, gen melanomul (cancer de piele), mai bine esti atenta si te protejezi la fiecare expunere la soare.

arsuri-de-soare

Cum stii ca ai arsuri de soare? Vei simti pe pielea ta cum se zice atunci cand pielea se inroseste si incepe sa se decojeasca. Dar asta nu e tot, caci se prea poate ca arsurile de soare sa fie insotite de ameteala, temperatura sau stari de voma, unde mai pui ca locul respectiv e rosu-rosu pe o perioada de cel putin o saptamana.

crema-de-protectie

bronz natural

Si chiar daca arsurile solare se estompeaza, pagubele sunt totusi adanci, acestea contribuind la imbatranirea pielii, aparitia de alunite si sunt cauza principala in majoritatea cazurilor de carcinom. Vestea buna este ca iti poti realiza un bronz natural, bucurandu-te pe deplin de soare si prevenind arsurile astfel:

  • Foloseste crema de protectie solara cu un factor de cel putin 50. Vei crede ca avand acest factor mare, pielea ta va ramane in continuare alba, fara urma de bronz. Nu e asa deloc asa, cu 50 poti sa stai mai mult la soare si sa obtii un bronz mult mai sanatos

 

  • Poarta pe cap palarie si acopera cu mini pansament lipicios alunitele ce ar putea sa-ti faca probleme

 

  • Hidrateaza pielea arsa de soare cu unguente care au in componenta aloe vera

 

  • Consuma o cantitate suplimentara de lichide atunci cand stai la plaja, pe de-o parte o sa le elimini prin transpiratie, iar de cealalta parte le pui inapoi

 

  • Reaplica mereu crema SPF pe corp daca intri des in apa
Arsuri de soare -cum le prevenim?

Dupa toate acestea, te vei intreba care este timpul optim de a sta la soare fara a te arde? Raspunsul este depinde de mai multi factori, gen tipul de piele (alba sau maslinie), altitudine, medicamentele luate, alte boli etc. Pana si 15 minute de plaja, poate fi deja prea mult pentru unele dintre noi!

Vezi de asemenea si

Ghid sa alegi corect crema de protectie solara - Body & Skin

Ghid sa alegi corect crema de protectie solara

Odata cu inceputul sezonului estival si a temperaturilor in crestere, e necesar si sanatos sa …