Home / Casa & Familie / Sarcina & Bebe / Sarcina si marile transformari

Sarcina si marile transformari

Sarcina si marile transformari

Stim ca niciodata nu vei uita emotia celor doua liniute care anuntau sarcina ta, nerabdarea de a anunta sarcina familiei si celor mai apropiati prieteni, primele griji si primele senzatii. Unele femei spun ca sarcina a fost si este cea mai minunata perioada din viata lor. Perioada in care pot simti cu adevarat miracolul vietii. Dar sarcina este si perioada celor mai mari schimbari din viata ta si a familiei tale.

Unele femei viseaza sa aiba un copil inca din adolescenta, iar altele nu s-au gandit prea mult la asta, insa toate mamicile spun ca o data cu aparitia celor doua liniute ale testului de sarcina, viata lor a inceput sa se schimbe semnificativ. Despre ce fel de transformari este vorba vom afla impreuna.

Sarcina si marile transformari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarcina si marile transformari fizice
In primul trimestru al sarcinii este posibil sa nu percepi mari transformari fizice. Cu mici exceptii, cum ar fi starea de rau matinala, diminuarea apetitului, marirea sanilor si desigur absenta menstruatiei, corpul tau nu pare sa se schimbe prea mult. Dupa un timp insa, sarcina isi intra in drepturi si transformarea ta fizica va fi din ce in ce mai evidenta: talia se va ingrosa, va aparea burtica, sanii vor deveni din ce in ce mai mari si mai grei.

Unele femei se confrunta in timpul sarcinii si cu mici neplaceri fizice cum ar fi: umflarea mainilor si picioarelor, pete pe fata, sangerari gingivale sau caderea parului. Desi este posibil ca in anumite momente sa fii mai trista si sa crezi ca sarcina te-a transformat pentru totdeauna, nu te ingrijora. Cu rabdare si multa ingrijire, toate transformarile fizice care acum ti se par neplacute vor trece, dupa nastere. Nu uita ca sarcina este o perioada speciala in viata ta. In timpul sarcinii trebuie sa ai grija de corpul tau mai mult ca altadata.

sarcina si transformarea fizica

 

 

 

 

 

 

Sarcina si marile transformari interioare
Sarcina aduce transformari majore in mintea si sufletul tau. Constientizezi ca nu mai esti doar tu cu tine si ca, atunci cand sarcina se va sfarsi, vei fi mamica. Sarcina este uneori “invinovatita” de iritabilitatea viitoarei mamici si de schimbarile temperamentale, de lipsa concentrarii pe sarcinile de la serviciu sau chiar pe dezinteresul fata de cei apropiati. Poate ca asa o fi si poate ca sarcina si tumultul hormonal chiar iti face asta.

Dar, cel mai sigur este ca o data ce afli ca esti insarcinata transformarea este fireasca. De acum inainte trebuie sa ai grija de tine, pentru ca sarcina ta inseamna un bebelus care creste in pantecul tau, trebuie sa iti planifici finantele si viitorul pentru ca atunci cand sarcina ta se va incheia, vei tine in brate un bebelus care va depinde de tine. Sarcina nu este o perioada care trece fara urmari si tu stii asta. Sarcina este inceputul unei alte vieti.

Sarcina si transformarea cuplului
Fie ca sarcina ta este planificata sau nu, transformarea voastra din cuplu in parinti se va realiza incet-incet, fie ca o constientizati fie ca nu. Sarcina este doar inceputul unei noi vieti in care prioritatile voastre se schimba, in care nu mai este loc pentru egoism, pentru ambitii personale, pentru actiuni riscante. Sarcina este un semnal de alarma care trebuie sa va responsabilizeze.

Sarcina nu este insa, nici sfarsitul vostru ca si cuplu, nici finalul unei vieti distractive si agitate. In timpul sarcinii, incercati sa faceti toate lucrurile pe care nu le veti mai putea face cu un bebelus, dar documentati-va putin si cu privire la cresterea si ingrijirea unui copil. Nu uitati ca sarcina dureaza doar noua luni.

 

Acest subiect cu sarcina si marile transformari sunt absolut stiute de cand lumea, viitoarea mamica se va adapta cu timpul acestora si dupa nastere va reveni din nou cea care a fost dinainte +1 bebe.