Home / Fashion / Life & Love / Iubirea nu se rezumă la „ am nevoie de tine ”

Iubirea nu se rezumă la „ am nevoie de tine ”

Iubirea nu se rezumă la am nevoie de tine! Ține minte acest lucru!

 

Una din marile declarații de iubire este: „am nevoie de tine”. În primă fază, orice om care aude această sintagmă se simte important. Adevărul este că nu ar trebui să te simți importantă, ci folosită. De fiecare dată când ți se va spune „am nevoie de tine”, pune-ți cel puțin un semn de întrebare. Întreabă-te:

De ce are nevoie de mine?

Ce-i lipsește lui și eu îi ofer?

Ce se va întâmpla când nu va mai avea nevoie de mine?

Oare mă iubește sau doar își umple existența cu ajutorul suportului emoțional oferit de mine?

Încearcă să-ți oferi niște răspunsuri clare la aceste întrebări, apoi gândește-te foarte bine dacă se merită să te implici mai departe în acea relație. Poate că ceea ce scriu contrazice total ideea de iubire. Într-adevăr, într-o relație partenerii se completează unul pe altul, se ajută, se susțin, se încurajează, practic devin un întreg, un tot unitar. Însă… iubirea nu este condiționată de nimic. Nu iubești un om pentru că ai nevoie de el sau pentru că te ajută să-ți faci viața mai ușoară și mai frumoasă. Îl iubești pentru că îl iubești, fără nicio altă justificare.

Când iubești nu există niciun motiv realmente întemeiat. De cele mai multe ori iubirea începe irațional, se trăiește irațional și se încheie la fel de irațional. Te trezești într-un punct al îndrăgostirii în care ajungi să te întrebi: „Dumnezeule, cum am ajuns eu aici? Când m-a luat atât de repede valul?” Ei bine, valul iubirii te-a luat pur și simplu și te-a adus într-o relație mai mult sau mai puțin fericită. De tine depinde ce faci mai departe.

am nevoie de tine

În viață ne folosim adesea unii de alții, iar acest lucru este extrem de dureros. Simți o durere acută atunci când realizezi cu stupoare că oamenii de care tu ești atașată îți sunt alături, te caută sau îți solicită compania doar când au nevoie de tine. În astfel de cazuri nu există iubire, ci doar uz și folosință. Poți să-ți asumi rolul de „salvator” sau poți să te rupi de oamenii care te cunosc și te vor doar atunci când au nevoie de tine. Nimeni nu ar trebui să se înconjoare de oameni profitori. Decât cu astfel de companii, mai bine singură.

Aceeași lege se aplică și în dragoste. Dacă bărbatul pe care îl iubești îți spune adesea că are nevoie de tine ca de aer, asta nu înseamnă musai că te și iubește. Poate că este atașat de tine, poate că ține la tine, poate că îi place compania ta și poate că intențiile lui sunt bune. Însă un om stabil emoțional, nu are nevoie de nimeni pentru a se simți bine și pentru a-și trăi viața frumos. Un om sănătos emoțional se simte foarte bine în singurătate, doar cu el însuși. Nu are nevoie de suport.

Și dacă tu devii colacul lui de salvare și-i redai încrederea, iubirea și stima de sine, ce se va întâmpla atunci când nu va mai avea nevoie de tine?! În astfel de cazuri, omul în cauză, după ce a fost salvat și constată că nu mai are nevoie de tine ca de aer, își îndreaptă privirea spre alte femei. Ce se întâmplă atunci?! Odată ce ți-ai încheiat misiunea, rămâi în urma lui. Rolul tău în viața lui s-a încheiat și prin urmare, el își va continua existența fără tine. În timp ce tu l-ai salvat pe el de la „înec” și i-ai dat tot ce a avut nevoie fără să aștepți nimic, ai ajuns să te îneci tu însăți. El își continuă viața singur și sănătos sau cu altcineva, iar tu rămâi în urmă, gândindu-te când a încetat să mai aibă nevoie de tine, cu ce ai greșit sau de ce n-ai fost îndeajuns de bună pentru el.

declaratii de iubire

Nu-ți spun să renunți la bărbatul care îți declară că are nevoie de tine, ceea ce vreau de la tine este să ai grijă cui îi încredințezi dragostea ta. Când o relație se termină este vina ambilor parteneri. Însă, nu accepta să fii folosită pe post de salvatoare. Ceea ce meriți este o relație deplină.

Meriți ca sentimentele tale să fie împărtășite. Iubirea oferă îndrăgostiților un sentiment de siguranță inconfundabil. Dar atunci când unul are nevoie să fie salvat, iar celălalt salvează, nu vei simți niciodată liniștea interioară a siguranței zilei de mâine, ci durere. Vei trăi mereu cu cea frustrare și te vei întreba: „De ce nu mă iubește la fel? De ce sunt bună doar când are nevoie de mine?” De ce? Pentru că accepți de bunăvoie firimituri în loc să-ți ocupi locul cuvenit în relație.

Primești ceea ce accepți, nici mai mult, nici mai puțin!

Vezi de asemenea si

5 greșeli pe care trebuie să le eviți în dragoste - Life & Love

5 greșeli pe care trebuie să le eviți în dragoste

O relație nouă? 5 greșeli pe care trebuie să le eviți în dragoste! Îți dorești …