fbpx
Home / Monden / Femeile mai bune la volan decat barbatii

Femeile mai bune la volan decat barbatii

Un mit dărâmat, care-i va face pe mulţi bărbaţi să se enerveze. Mai ales dacă sunt misogini. Sunt femeile mai bune la volan decat barbatii? Un studiu realizat local in Australia si Anglia a scos la iveala ca DA.

Femeile nu fac tot felul de şmecherii când sunt la volan şi nu se pricep la mecanică. Nici nu se avântă aiurea în trafic, numai pentru a fenta legea şi pentru a câştiga nişte timp. Aceste lucruri sunt considerate nişte minusuri pentru că „ele nu se simt în largul lor la volan”. Ei bine, a fi un şofer bun înseamnă a fi corect, a fi prudent şi a şti când, cum şi unde să conduci.

Potrivit statisticilor, în New South Wales, Australia, dintre cele 73.669 de accidente care au avut loc în 2009, 45.329 au fost provocate de maşini la al căror volan se aflau bărbaţi. Totodata, site-ul englezesc Confuse.com a cercetat in 2018, ca femeile au nevoie de o perioada mai lunga de a se invata la volan, insa sunt mai putin susceptibile de a fi implicate intr-un accident rutier.

femeile mai bune la volan decat barbatii

Studiul a evidentiat si faptul ca barbatii la volan sunt de patru ori mai susceptibili de a comite o infractiune in circulatie comparativ cu femeile.

barbati     VS.    femei-la-volan

5 la 1  – sofat sub influenta alcoolului 

2 la 1  -sofat fara taxe sau asigurare achitate

Desi, conform statisticilor, femeile se pot considera superioare barbatilor la volan in cele mai multe privinte, totusi odata iesite pe drum, ajung mult mai greu la destinatia propusa. Cat despre procesul de invatare in timpul scolii de conducere, barbatii sunt mult mai increzatori in fortele proprii fata de femei, ba uneori chiar ignora sfaturile instructorului.

Femeile nu numai ca detin multiple roluri de conducere in domenii in care predomina masculinitatea, ci sunt tot mai mult prezente la volan spre disperarea barbatilor. Sunt de mult apuse timpurile in care femeia statea acasa, casnica si avea grija doar de casa si copii. Emanciparea a venit treptat cu acceptul unui loc de munca si apoi a aparut mobilitatea de a se misca cu ajutorul masinii.

Plus ca in general femeile sunt acelea care se trezesc de dimineata si fac naveta zilnica casa-scoala cu copiii. Trafic, copii tipand, probleme de serviciu, ultimele retusi la machiaj -toate au loc cand femeia se afla la volan.

 

Cat despre preferintele femeilor in materie de masini, lista e relativ generala. In comparatie cu barbatii, femeile poarta cu ele mult mai multe lucruri, deci spatiul din portbagaj este un criteriu de selectie. Si desigur, la achizitia unei masini, femeile prefera ‘ofertele’ sau mai bine zis discounturile – altfel n-au ce cauta in cosul de cumparaturi.

Veniturile joaca un rol important in achizitia unei masini,si spre mirarea noastra, categoria de varsta capabila sa cumpere masini a descrescut in ultimii ani de la 35-40 ani la 25-35 de ani. Femeile sunt capabile si cauta sa investeasca intr-o masina daca aceasta le satisface nevoile.

Cea mai populara masina achizitionata pentru femei soferite este VW Beetle.

masina preferata

Acest model se remarca a fi unul dintre cele mai vechi masini de productie, de care femeile s-au indragostit de cand l-au vazut in showroom-uri. Este o masina de dimensiuni mici avand un motor de 1.4 litri.

De-a lungul timpului, s-a dovedit ca aceasta masina ofera o mare economisire la combustibil si e ideala pentru mersul in oras datorita dimensiunilor. Are designul asemeni unei buburuze si culori deschise, menite sa le atraga pe femei. Fara indoiala, VW Beetle este cea mai buna masina preferata de femei: usor de manevrat si de intretinut.

Or fi femeile mai bune la volan decat barbatii, insa important e sa invatam din greselile ambelor sexe si sa conducem cu atentie. Nu uita sa-ti pui centura de siguranta!