Home / Casa & Familie / Sarcina & Bebe / Despre acneea la copii

Despre acneea la copii

Daca credeai ca acneea e intalnita numai in randul adolescentilor, mai gandeste-te! Aceasta afectiune poate afecta si bebelusii nou-nascuti chiar din primele saptamani de viata. Cel mai adesea acneea la copii apare in locuri ca obrajori, frunte, barbie, si chiar pe spate.

Cum se manifesta acneea la copii?

Acneea la copii apare sub forma unor puncte albe mici inconjurate de piele rosiatica. Aceste semne pot deveni mult mai pronuntate atunci cand bebelusului tau ii este prea cald sau este prea agitat, sau daca pielea lui este iritata de saliva, lapte, sau daca ai spalat bebelusul cu alt tip de sapun, decat cel pentru piele sensibila sau pentru copii.
In cazul in care ai observat umflaturi mici pe fata copilului la nastere, umflaturi care au disparut in cateva saptamani, acestea sunt numite milia si ele nu au legatura cu acneea. Milia apare pe fata si pielea capului si dispar in cateva luni fara tratament.

Care sunt cauzele acneei?

Fie ca iti vine sa crezi sau nu, ca si in cazul adolescentilor, hormonii par a fi principalii vinovati si in cazul bebelusilor. Expertii au stabilit ca hormonii  transmisi copilului la sfarstul sarcinii de la mama la fat, poate fi una dintre cauzele acneei nou-nascutului.

Daca pe perioada alaptarii, mamei sau copilului le este administrat anumite  medicamente, atunci se poate lua in calcul ca acestea cauzeaza acneea sugarului.

 acneea la copii

 

 

 

 

 

 

 

Cat timp va dura?

Acneea copilului poate trece in cateva saptamani sau poate persista cateva luni. Daca nu trece in termen de 3 luni sau daca te ingrijoreaza acest aspect, consulta pediatrul copilului.

Ce alte metode alternative exista?

Sunt cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci:

sapun piele sensibila

  • Nu pune creme sau uleiuri pe pielea copilului deoarce acestea pot agrava stadiul acneei
  • Nu folosi medicamente fara recomandarea doctorului
  • Nu freca zona, acneea copilului nu este cauzata de mizerie
  • Nu exagera cu curatarea pielii, aceasta poate irita si mai rau pielea copilului

Cea mai buna abordare pentru acneea la copii este rabdarea. Acneea nu-l deranjeaza pe copil, asa ca nu o lasa sa te deranjeze pe tine.