Home / Beauty / Hairstyle / Cum sa alegem vopseaua de par?

Cum sa alegem vopseaua de par?

Alegerea nuantei este unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii avem de facut. Este foarte important sa nu deschideti culoarea parului cu mai mult de un ton. Daca in momentul de fata culoarea voastra este din tonul 8 sa spunem, cel al satenului deschis, nu cumparati o vopsea dintr-un ton mai mic decat 7, cel al blondului inchis cenusiu. Daca nu respectati aceasta regula, riscati sa va ardeti parul, sa obtineti o colorare neuniforma – mai deschisa la radacina, unde vopseaua actioneaza asupra pigmentului natural si mai inchisa la varfuri datorita vopselei deja existente.

Instructiunile de pe cutie. In general, pe cutia de vopsea sunt instructiuni legate de nuanta initiala a parului si cea obtinuta dupa vopsire. Atentie insa, aceste instructiuni se aplica culorii naturale a parului si nu parului deja vopsit. Daca esti la prima colorare, aplicand vopseaua pe parul natural, ai toate sansele sa obtii aceeasi nuanta ca si cea de pe cutie. Acelasi principiu se aplica si in cazul vopsirii cu Henna, faimoasa vopsea din plante naturale: se aplica numai pe parul in culoare naturala, care nu a mai fost vopsit niciodata. Cu cat tineti mai putin vopseaua pe par, cu atat nuantarea va fi mai discreta. Cu cat o tineti mai mult, cu atat colorarea va fi mai intensa.

Cum sa alegem vopseaua de par

Alegerea culorii. O greseala frecventa in alegerea vopselei de par, este aceea ca alegem culori radicale, fara a le incerca inainte. Exista diverse programe pe calculator care  pot fi luate gratuit de pe internet si cu ajutorul carora puteti sa vedeti cum va sta cu diverse culori ale parului. O alta varianta este sa incercati culoarea prin mese sau peruci. Inainte de o colorare cu vopsea permanenta, nu strica aplicarea unui sampon sau a unei spume colorate, de aceasi nuanta cu vopseaua permanenta. Avantajul unei incercari cu sampon este acela ca vopseaua iese dupa 8-15 spalari, astfel ca scapi usor de ea daca esti nemultumita.

Trasaturile personale. In alegerea culorii trebuie sa tii cont de mai multe variabile:

-varsta pe care o ai (ar fi putin ciudat pentru o doamna la 60 de ani sa poarte parul rosu morcov sau roz fuchsia)

-functia pe care o ai (ca si manager de banca, de exemplu, nu dau bine suvite verde crud)

-trasaturile fetei (unei persoane cu sprancene groase si inchise la culoare sau cu tenul masliniu, de exemplu, nu i se potriveste prea bine un blond foarte deschis). Daca tot a venit vorba despre blond, acesta s-a dovedit a fi una dintre primele alegeri ale femeilor care se vopsesc pentru prima data.

vopseaua permanenta

Despre suvite. Majoritatea satenelor incep vospitul parului prin aplicarea suvitelor blonde, asa ca trebuie sa stiti: blondul miere, cald, se potriveste celor care au parul natural de nuanta castanie inchis sau maro, blondul nordic, rece si foarte deschis se potriveste celor cu ten alb si care au parul deja intr-o nuanta de blond natural. Blondul inchis la culoare, dark ash blonde, de exemplu, este potrivit pentru femeile care au o culoare naturala foarte inchisa, fiind unul dintre singurele tipuri de blond pe care acestea il pot obtine fara decolorare.