fbpx
Home / Casa & Familie / Sarcina & Bebe / A 3-a saptamana de sarcina

A 3-a saptamana de sarcina

A 3-a saptamana de sarcina

Dupa ce a trecut prima saptamana de sarcina si a 2-a saptamana de sarcina, iata ca am ajuns in a 3-a saptamana de sarcina. E momentul, in care orice test de sarcina indica cel mai bine faptul ca DA te numeri printre viitoarele mamici.

Dezvoltarea bebelusului:

La sfarsitul celei de-a treia saptamani, embrionul este fixat de peretele uterului. Viitorul tau bebelus nu mai este un ovul fecundat, a devenit un embrion. Creierul si coloana vertebrala incep sa se formeze. Invelisul extern incepe procesul dezvoltarii placentei si a cavitatii amniotice (care va inconjura placenta). Inima este inca in formare, dar bataile inimii sunt deja prezente.

A 3-a saptamana de sarcina

Profilul bebelusului:

Lungime:  0.2 – 0.5 mm

Greutate:  –

Simptome:

Perspectiva unui bebelus preia controlul gandurilor tale, iar imaginatia ta o ia razna, uneori poti mixa cu doua stari de-odata, aceea de seninatate si neliniste. Cele mai norocoase, nu au greturi, altele pot incepe fiecare zi intr-un mod foarte neplacut.

Unele femei se resimt de la oboseala si au nevoie de mult mai multa odihna, ceea ce nu e de mirare avand in vedere efortul pe care corpul tau il face pentru a-l ajuta pe cel mic sa se dezvolte. Asigura-te ca ai o alimentatie bogata in fier si proteine.

E probabil sa fi auzit de mici sangerari la implantare, ce au loc de la a 6-a zi pana la a 3-a saptamana dupa conceptie. Asta se intampla cand micul tau blastocist se ataseaza de peretele uterului. Fiecare femeie e diferita pe timpul sarcinii, astfel unele nu au sangerari deloc, altele doar cateva puncticele si cele mai nefericite, duc o intreaga menstruatie.

Un alt simptom ce probabil o sa-l remarci dupa conceptie este cresterea temperaturii corpului care in aceasta perioada va produce mai mult estrogen si progesteron, hormoni ce ajuta in pregatirea corpului pentru modificarile ce urmeaza. Datorita acestor cresteri apar si senzatiile de greata.

Stabileste o programare la ginecolog pentru a va confirma validitatea testului de sarcina. Daca ginecologul tau este si obstetrician, atunci este de preferat sa ramai in atentia acestuia pe toata perioada sarcinii. Daca nu, odata sarcina confirmata, trebuie sa-ti cauti un obstetrician specialist.

Garantat poti incepe sa faci o lista de intrebari pentru medicul tau. Niciodata nu o sa-ti amintesti toate intrebarile in momentul in care te afli in cabinet.

Vezi mai jos cum evolueaza sarcina pe saptamani, accesand numarul saptamanii care te intereseaza:

A 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & Bebe

prima saptamana de sarcinaa 2-a saptamana de sarcinaA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & BebeA 3-a saptamana de sarcina - Sarcina & Bebe

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *