Zumba fitness

Zumba fitness – te distrezi si slabesti!

Zumba, o noua tehnica de fitness ce imbina dansul latino, cu muzica si exercitiile, astfel incat antrenamentele ti se vor parea mai mult distractive decat epuizante. Si cu toate acestea, este la fel de eficient ca un program aerobic obisnuit.

Zumba este un tip de fitness aparut relativ recent, la sfarsitul anilor ’90, dar care a capatat amploare abia in ultimii ani. Acesta combina miscarile tipice dansurilor latino, precum salsa, samba, merengue cu exercitiile tipice de fitness si aerobic, toate acompaniate de muzica latino.

Zumba fitness

Miscari simple, eficiente si distractive

Pentru ca include o serie larga de miscari simple, dar extrem de eficiente, zumba lucreaza foarte multe grupe musculare, fiind ideala pentru tonifierea si sculptarea corpului. Pe de alta parte, pentru ca este o activitate cardio, ajuta la arderea rapida a grasimilor. Intr-o ora de zumba fitness poti arde pana la 1000 de calorii.

Zumba include cateva dintre principiile de baza ale aerobicului si ale antrenamentelor de rezistenta, ce maximizeaza consumul de calorii, beneficiile cardiovasculare si tonifierea organismului. Miscarile lucreaza in mod special muschii picioarelor, ai abdomenului, ai bratelor, dar si cel mai important muschi al organismului – inima.

Miscarile acestui tip de miscare sunt adaptabile oricarui nivel: te misti exact cum poti dupa ritmul muzicii, nu exista bine sau rau, ci doar miscare!