Prezentare Fitball

De ceva vreme se raspandeste tot mai rapid moda fitball-ului sau sportul cu o minge gonflabila folosita pentru exercitii fizice. Fitball-ul este unul dintre sporturile relaxante si foarte benefice pentru corpul tau. Cu ajutorul lui poti antrena toate grupele musculare si-ti poti imbunatati echilibrul.

Ce promite fitball-ul?

Multi oameni sufera de dureri in zona lombara si cervicala. Acest lucru se datoreaza in primul rand pozitiei gresite in care stam. La sportul fitball pot apela si persoanele mai in varsta care sufera de dureri de spate.

 

fitball

-este excelent pentru zona dorsala

-iti da putere si iti mentine tonusul muscular

-te simti relaxat cand te intinzi pe ea

-imbunatateste echilibrul si coordonarea

-aceste exercitii se pot face in orice loc.

Cum functioneaza fitball-ul?

sporturi relaxante

Cheia acestui sport este faptul ca la mijloc este o minge gonflabila instabila; este atat de neastamparata si mare, incat este greu sa te mentii in pozitie verticala si pe tine si pe ea. A-ti spijini mainile sau picioarele pe aceasta minge inseamna a practica exercitii eficiente pentru musculatura. Cel mai intalnit exercitiu este cu mingea la perete, misca-o in sus si jos fara sa o scapi jos. Vezi cat rezisti?

Exercitiile cu mingea gonflabila sunt niste exercitii simple, la indemana oricui si care chiar ard multe calorii. Incearca-le!