Transfagarasan – drumul printre nori

Transfagarasanul denumit ‘drumul printre nori’ este cea mai importanta sosea din Romania, dar si una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Pana si britanicii de la Top Gear l-au incadrat in top 3 cele mai interesante si pline de adrenalina trasee din lume.

Ceea ce face acest drum atat de deosebit este in primul rand altitudinea impresionanta la care se gaseste – si anume 2042 m, fiind a doua din Romania (dupa Transalpina). In al doilea rand, lungimea soselei Transfagarasan este de doar 152 km, insa desele serpentine, cele 27 de poduri si viaducte, precum si peisajul mirific, dau impresia unui traseu interminabil.

transfagarasan

 

 

 

 

 

 

Drumul dintre nori, soseaua plina de adrenalina, traverseaza Muntii Fagaras (altitudine maxima – Vf Moldoveanu – 2544m) si uneste regiunea Muntenia cu Transilvania.

Soseaua Transfagarasan imbratiseaza in drumul sau cateva vestigii ce taie rasuflarea oricui: porneste de la hidrocentrala situata in Masivul Cetatuia si Barajul Vidraru, iar in apropierea cetatii Poienari, urca in serpentine trecand pe langa cascada Capra. Ajuns in Tunelul Balea (cel mai lung din Romania), Transfagarasanul coboara tot in serpentine catre rezervatia naturala Golul Alpin, Lacul si Cascada Balea, fiind statiunea la situata la cea mai mare altitudine din Romania.

Iata un video care sa te transpuna la volanul unei masini ce traverseaza Transfagarasanul: