Pasi de identificare cosmetice false

Din pacate pe piata produselor de infrumusetare exista pe langa cosmeticele autentice apartind brandurilor binecunoscute, si asa zice cosmetice false, care pot avea acelasi ambalaj, forma, eticheta, pret ca si originalele. Poti fi foarte usor pacalita in a le achizitiona, mai ales daca ti se pune in fata un pret redus, gen promotie sau reduceri!

Partea buna este ca exista si politie care se ocupa cu astfel de firme ‘fantoma’ ce produc si aduc pe piata cosmetice false si nu numai. Toate sesizarile clientilor la Protectia Consumatorilor se pot termina cu dosare penale, amenzi si desigur suspendarea activitatii acestora.

cosmetice false

Insa cati sunt cei care se autosesizeaza? Cumparatul online ne-a ajutat sa fim mai aproape de orice produs cu doar un click, insa dezavantajul este ca nu stii nimic despre cel care vinde, de unde isi aduce marfa sau cum o depoziteaza. Sunt numeroase intrebari care ar trebui sa-ti treaca prin minte atunci cand cumperi in special cosmetice, intrucat acestea pot provoca alergii pe piele si nu numai.

A cumpara cosmetice online este o munca usoara, caci vei vedea in dreptul produsului parareri pro si contra, imagini cu produsul in folosinta, cat si imagini negative cu produsul ce a cauzat anumite probleme tenului. La o prima vedere nu stii ce sa crezi, caci parerile vor fi intotdeauna impartite, ce tie iti prieste , altuia ii poate face rau. Aici intervine intrebarea cum identifici acele cosmetice false de restul?

 

1. Cumpara de la vanzatori autorizati care iti pot oferi informatii despre produs, iti demonstreaza depozitarea lui in conditii de siguranta, iti ofera mostre si pun pret pe parerea si multumirea clientilor fata de produsele lor

 

2. Pret prea bun pentru a fi adevarat!?  Sa fim seriosi, oricata reducere ar avea un produs cosmetic, totusi un brand care se respecta nu-l va vinde chiar pe degeaba. Un 10-20% e chiar ispititor daca discutam de cosmetice de la Estee Lauder, Clarins, Clinique care investesc in cercetare dermatocosmetice, ambalaj bio, ingrediente bio si promovare la scara mare. Nu te lasa asadar pacalita de pretul prea mic, caci cu siguranta e contrafacut!

 

3. Citeste cu atentie eticheta produsului cosmetic pe care vrei sa-l cumperi! Prea multe ingrediente greu de citit? Atunci nu-l cumpara! Unele cosmetice pot contine aluminium in proportii mari, sau chiar urina si fecale umane !!! Wow!! Gandeste-te ce efecte pot avea aceste ingredinete pe pielea ta!!

cosmetice contrafacute

 

4. Nu cumpara neaparat cand auzi indemnul de EDITIE LIMITATA!  Daca stii prea bine ca producatorul autentic nu ofera astfel de promotii, atunci fa pasi! Falsii vanzatori de cosmetice contrafacute vor sa creeze o situatie de urgenta pentru a le creste vanzarile. Un studiu realizat in USA a ajuns la concluzia ca generatia tanara tinde sa cada mult mai usor in astfel de capcane (25-34 ani).

Intr-un episod din Life of Kylie, Kylie Jenner isi exprima compasiunea fata de fanele produselor sale, care s-au lasat inselate de trisori ce vindeau cosmetice contrafacute si care s-au pricopsit cu bacterii, alergii si altele. Cu riscul de a-si pierde din clientela, ea s-a dovedit extrem de responsabila si dornica sa-i prinda pe acesti ‘oportunisti’ ce-i denigreaza brandul.

produse kylie jenner

5. Testeaza mirosul si consistenta cosmeticelor! Daca produsul nu se simte bine la atingere sau miroase ciudat, uneori prea parfumat, ai incredere in instinctul tau si arunca-l!

 

6. Fii responsabila! Ajuta potentialele cliente sa nu muste capcana cosmeticelor false! Oricand ai identificat un astfel de caz, raporteaza-l! Doar asa vor putea fi inlaturati producatorii si vanzatorii ilegali!