O excursie la Balea Lac !

Zona turistica Balea Lac este situata in Muntii Fagaras. Accesul la lacul Balea este usurat de existenta transfagarasanului, asfaltat in intregime. Schematic, masivul Fagaras este constituit dintr-o coama pricipala cu directia est-vest, iarna fiind accesibil numai dinspre Sibiu pana la Balea Cascada iar de aici se ajunge la Balea Lac cu telecabina.

O excursie la Balea Lac !

O excursie la Balea Lac !

 

Lacul Balea este situat la obarsia Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime si 11 m adancime. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania. In jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervatie stiintifica cu numeroase plante (floarea de colt, macul galben , etc.) si animale ocrotite (capra neagra, rasul, acvila de munte etc.).

O excursie la Balea Lac !

O excursie la Balea Lac !

 

Zona Balea Lac este cautata mai ales pentru drumetiile care incanta orice impatimit al muntelui, prin peisajul existent cat si prin posibilitatea alegerii unor trasee care sunt o adevarata provocare. Mediul ambiental incantator face posibila practicarea unor activitati de agrement extrem de diverse.

O excursie la Balea Lac !

O excursie la Balea Lac !

 

Cabana Lacul Balea este asezata pe peninsula ce inainteaza in lacul Balea dinspre nord-est, fiind inconjurata din trei parti de apa.

Tunelul rutier Capra-Balea Lac, strabate muntele Paltinul, intre cotele 2025-2042 metri, fiind constructia rutiera situata la cea mai inalta altitudine din Romania. Tuneleul are o lungime de 887 metri si este cel mai lung tunel rutier din tara.

Deci te-am convins sa faci o excursie la Balea Lac ? Nu ramane decat sa accesezi site-urile de profil si sa-ti rezervi chiar acum camera de hotel. Planuieste cu atentie aceasta excursie pentru a profita de fiecare clipa petrecuta acolo. Drum bun!