Legenda Valentine’s Day

Valentine’s day sau Ziua Indragostitilor este o traditie occidentala care a inceput sa fie sarbatorita in mai toate tarile lumii, ea dand posibilitatea indragostitilor sa-si manifeste dragostea. Legenda Valentine’s Day isi are originile adanci in istorie, ba unii zic ca nici atunci nu e precis anul.

Legenda Valentine’s Day

Legenda sfatului Valentin spune ca era un Imparat Roman pe nume Claudiu al II-lea, care era extrem de furios deoarece soldatii nu mai mergeau la lupta. El a ajuns la concluzia ca ostasii prefera sa ramana acasa cu sotiile si copiii decat sa mearga la lupta, asa ca a decis interzicerea casatoriilor. Valentin, care era preot nu a acteptat aceasta lege si oficia casatorii intre tineri pe ascuns, in locuri in care regele nu ii putea gasi.

Din nefericire, intr-o zi preotul a fost descoperit  asa ca a fost arestat si adus in fata regelui. El l-a impresionat pe imparat cu intelepciunea sa, iar Claudiu i-a propus sa fie soldat in armata sa si sa renunte la crestinism, insa Valentin a refuzat. In urma deciziei acestuia, a hotarat sa fie executat. In perioada de la inchidere si pana la executare preotul a trimis scrisori prietenilor lui, in care se semna Adu-ţi aminte de Valentin al tău.

Valentin a fost ucis in ziua de 14 februarie 269 sau 270, data fiind incerta datorita faptului ca nu se stie daca legenda e adevarata, insa ziua de 14 februarie il comemoreaza pe cel ce si-a riscat viata pentru a casatori tinerii ce se iubeau.

In ziua de azi ziua, 14 februarie este motiv pentru cei tineri de a cumpara cadouri persoanelor iubite. Ei isi cumpara in general cadouri ce simbolizeaza dragostea, simbolul ales fiind inimioarele.

valentine's day

 

Unul dintre cadourile pe care barbatii aleg sa le ofere iubitelor sunt trandafirii, in special cei rosii care simbolizeaza dragostea. In aceasta perioada comericantii pun la dispozitie o serie de  inimioare fie ele din aur, argint, plus sau portelan. Ele joaca un rol foarte important pe scena dragostei, fiind simbolul iubirii fata de cel drag.

Din fericire pentru romani, acestia au prilejul sa sarbatoreasca Ziua indragostitilor de doua ori in aceeasi luna: odata de 14 februarie de ziua occidentala si odata de ziua romaneasca de Dragobete,  la numai 10 zile dupa prima.

Cu toate acestea tinerii indragostiti nu trebuie sa isi marturiseasca dragostea o singura data pe an, ci ar trebui sa profite de fiecare moment impreuna pentru a-si arata cat de mult se iubesc.