Home / Love & Sex / Gelozia – motiv de despartire ?!

Gelozia – motiv de despartire ?!

Am observat de multe ori la persoane si cupluri, faptul ca gelozia este de cele mai multe ori un motiv de cearta si uneori chiar motiv de despartire. Gelozia poate fi consecinta unor gesturi neintelese sau provocate intentionat de unul dintre partenerii cuplului, ca dovada a iubirii care o poarta. Uneori persoanele ce sufera de gelozie manifesta acest sentiment ca o obsesie, avand la radacina o doza de neincredere in persoana iubita, ajunga sa devina obsesivi cu partenerul.

Gelozia - motiv de despartire

Cazurile de gelozie excesiva pot duce la manifestari violente, iar relatia de cuplu sa ajunga asemanatoare cu cea dintre un sclav si un stapan. Atata timp cat libertatea unuia este afectata, atunci deja nu se mai poate vorbi despre dragoste.Gelozia pune la incercare atat rabdarea unei persoane, dar si stabilitatea relatiei. Se spune ca gelozia este necesara intr-o relatie, dar trebuie inteleasa care este limita dintre gelozia normala si gelozia excesiva.

Ideea ca gelozia e o dovada de dragoste este falsa si deseori duce la suportarea unor situatii dificile.

Gelozia este intr-o oarecare masura benefica intr-o relatie atunci cand se manifesta ocazional, pentru ca te ajuta sa lupti pentru relatia ta. Pe de alta parte, gelozia excesiva si fara motiv, poate duce la sfarsirea relatiei deoarece partenerul se va simti asuprit de persoana iubita, privat de libertatea dintr-o relatie normala si un sentiment de neincredere.
Rabdarea unei persoane are o limita, iar cand limita a fost atinsa totul ia sfarsit si atunci pot degenera mari conflicte in cuplu si chiar manifestari de violenta, ceea ce nu este normal intr-o relatie.

Vezi de asemenea si

Pe cât de geloasă ești, pe atât de nefericită vei fi - Life & Love

Pe cât de geloasă ești, pe atât de nefericită vei fi

Pe cât de geloasă ești, pe atât de nefericită vei fi. Să nu te îndoiești …