fbpx
Home / Fashion / Health & Fitness / Fumator de tigara electronica?

Fumator de tigara electronica?

Tigara electronica, un inlocuitor al tigarii conventionale, a devenit in ultimii ani un produs foarte consumat in randul celor care vor sa se lase de fumat. Bineinteles ca pe langa aceasta, ai nevoie de un extra efort din partea ta, insa primul pas e ca si facut.

Tigara electronica este un dispozitiv de fumat alimentat cu baterii si conceputa sa arate si sa se simta la fel ca tigarile obisnuite. Ele contin cartuse compuse dintr-un lichid ce are in consistenta nicotina, diferite arome si substante chimice. Cum functioneaza?  Un dispozitiv de incalzire din aceasta tigara va transforma lichidul in vapori, care sunt apoi inhalati de care fumator.

Tigarile electronice au rolul de a oferi o senzatie similara inhalarii fumului produs de tigarile traditionale. Se mai spune si ca sunt o alternativa sanatoasa a fumatului.

Cunoscute si sub denumirea de e-tigareta sau nicotina electronica, acest model de tigari sunt binecunoscute in randul tinerilor, intrucat a fuma dintr-o tigara electronica se demonstreaza a fi ‘cool’ si mult mai la moda fata de ceilalti fumatori de tigari obisnuite. Statisticile arata ca multi recruti ai tigarilor electronice ajung in cele din urma sa incerce, sau chiar sa devina dependenti de tigari cu tutun incalzit.

tigarile obisnuite

E oare atat de adevarata imaginea pe care reclamele ne-o vand despre tigarile electronice cum ca ar fi mult mai sanatoase decat tutunul obisnuit? Din pacate, aceste speculatii doar ne incanta deoarece pe termen lung, asa cum s-a dovedit intr-un studiu stiintific coreeean, impactul lor asupra sanatatii poate fi mult mai grav, comparativ cu celelalte tigari. S-a demonstrat faptul ca pot ataca sistemul cardiovascular si pot cauza multiple boli respiratorii.

In ciuda majorarilor de taxe aplicate acestei industrii, totusi, realitatea este ca firmele producatoare si distribuitoare de tutun constituie o mare majoritate in randul platitorilor de taxe din Romania. Tigarile electronice nu sunt altceva decat un produs tabacco, si in concluzie, nici un astfel de produs nu poate fi denumit ca sigur si sanatos. Ba chiar, unele state din America au impus reguli stricte privind comercializarea acestora, varsta minima fiind de 21 de ani, iar in alte locatii, li s-a interzis complet consumul lor in locurile pentru non-fumatori.

tineri care fumeaza

Cu toate ca regulile in randul fumatorilor sunt tot mai stricte, totusi acestea nu descurajeaza mai deloc tinerii si in general persoanele fumatoare, sa renunte la acest viciu. In concluzie, se pare ca fumatorul isi schimba doar tigara (tigara electronica), dar naravul ba.

fashion-24.ro
chic-diva.ro