Home / Fashion / Life & Love / Fac femeile toata treaba de Craciun?

Fac femeile toata treaba de Craciun?

Yeii, vin Sarbatorile, vin acusica! E momentul mult asteptat al anului, ce aduce multa bucurie si emotie in case! Insa, sincer vorbind pentru unii -femei denumite,  incepe o perioada destul de obositoare pentru ca sunt multe de facut. Fac femeile toata treaba de Craciun?

Femeie matura fiind, inca mai am anumite flash-uri cu privire la pregatirile din casa in perioada de Craciun. Inca de dimineata, saraca mama se trezea si pregatea carnea pentru friptura, curata legumele pentru garnituri, aranja masa de Craciun, decora farfuria cu aperitive, scotea de la rece bautura si se preocupa ca fiecare sa aiba ceva sub brad cand se va trezi.

Atunci nu realizam tot acest efort depus din partea ei, insa cu timpul am inteles ca treaba de Craciun e similar cu un morman de munca voluntara din partea femeii. In timp ce noi ceilalti si musafirii, ne bucuram de deschiderea cadourilor si privitul emisiunilor la Tv, cineva se zorea in bucatarie sa puna mai repede masa.

Fac femeile toata treaba de Craciun? Garantat ca ele se ocupa de gatitul mesei festive, si clar nu e o experienta tocmai placuta. Esti stresata de timp, te innabusa caldura din bucatarie, nu mai arati aranjata ca dimineata.
dasha.ro

Si toate astea, cand de fapt fiecare om, ar trebui sa se relaxeze si sa se bucure de ziua de Craciun. Dar cineva trebuie totusi sa gateasca si mancarea, nu? Da, ca si celelalte pregatiri ce implica o organizare la linie, femeia devine cineva cu ‘superputeri’.

Norocosii de copii simt cel mai intens magia Craciunului; nu pot dormi noaptea de emotia cadourilor aflate sub brad, se rasfata cu dulciurile preferate, urmaresc filmul favorit, ies la joaca prin zapada si altele. Pe masura ce cresti in varsta, incepi sa mai pierzi din magia Craciunului, mai ales adult fiind.

Cand devii femeie adulta, pregateste-te sa iei toata treaba de Craciun pe umerii tai. Aici vorbim de femeile traditionale, carora le place sa-si petreaca Craciunul acasa cu familia, adora sa se implice in pregatiri si poate ca stiu ca n-are cine altcineva sa le faca.

Pentru ele bucuria familiei si a oamenilor invitati e mult mai importanta decat orele de odihna din aceasta zi. Aceste femei, muncesc ore si ore pentru a fi apreciate de cei din jurul mesei de Craciun.

De ce fac femeile toata treaba de Craciun?

  • nu are cine altcineva
  • vor sa detina controlul
  • pentru laudele musafirilor
  • asa au mostenit din familie

In aceasta ecuatie, care e rolul barbatului? Depinde de barbat. O varianta trista ar fi ca se poate crede si el musafir si asteapta toate de-a gata; o alta varianta ar fi sa se implice cu ce poate si el.

Stiu, nu prea ai baza ca va face lucrurile cum trebuie si de aceea le preiei tu singurica.

Cu ce te poate ajuta barbatul in treaba de Craciun?

Fac femeile toata treaba de Craciun?

Desi unii barbati ar privi cu ochi sceptici intrebarea’fac femeile toata treaba de Craciun?’ , ei ar mentiona convinsi ca isi impart indatoririle 50%-50%. Cazuri dintre acestea pot fi des intalnite, insa cred ca marea majoritate a sarcinilor sunt realizate de femeie.

Potrivit unui studiu realizat in anul 2013 pentru revista britanica Sunday Times, cuplurile intrebate au raspuns sincer la intrebari, femeile au tinut sus si tare ca doar ele, barbatii ca doar ei si alte cazuri, au zis ca sunt egali in indeplinirea sarcinilor.

Grafic activitati femei si barbati de Craciun:

grafic femei si barbati de craciun

Bineinteles ca tot femeia a iesit pe primul loc, pai cum sa lasi un barbat sa-ti impacheteze cadourile? Clar n-are indemanarea necesara, si a face lucrurile pe jumatate nu e bine. Tocmai de aceea femeile fac toata treaba de Craciun pentru ca vor ca totul sa fie perfect.

Probabil ca pe langa oboseala si pregatirea acestei Sarbatori, vin la pachet si recunoasterile din partea celorlalti, si ce e mai important multumirea ta. Daca vrei sa scapi la anul de aceasta povara, alege din timp sa fii musafir in alta casa. Pana la urma asa ar fi frumos si corect, azi eu te ospatesc, maine tu ma ospatesti!

Fac femeile toata treaba de Craciun?