Home / Cariera & Bani / Job & Interviu / Ce pantofi sa nu porti la un interviu de angajare?

Ce pantofi sa nu porti la un interviu de angajare?

Ce pantofi sa nu porti la un interviu de angajare ?

Interviurile pentru angajare presupun indeplinirea unor reguli nescrise vechi de cand lumea. Stim deja cam ce te-ar putea intreba angajatorii si de asemenea ca trebuie sa porti o tinuta formala, dar totusi relaxata. Haideti sa vedem ce pantofi sa nu porti la un interviu de angajare:

 1. Adidasi sau tenisi

 Chiar daca vrei sa te angajezi intr-un domeniu cu profil sportiv, nici sa nu te gandesti sa porti adidasi la un interviu. Din cauza ca multe firme au o atitudine deschisa fata de imbracamintea la locul de munca, e destul de usor sa uiti ca trebuie sa ai un aer formal cand mergi la un interviu de angajare. Astfel, desi o pereche de adidasi draguti si foarte confortabili ar putea sa-ti arate orientarea artistica, pentru a face o impresie buna, nu purta niciodata adidasi la angajare.

 Ce pantofi sa nu porti la un interviu de angajare?

 2. Sandale sau pantofi tip open toe

Cu totii stim ca slapii nu sunt o optiune viabila pentru un interviu de angajare. Cu toate acestea, dupa politica multor firme chiar si sandalele ar trebui evitate. Pentru a fi sigura ca nu vei risca posibilitatea unui esec la interviu, nu lua in considerare optiunea sandalelor, chiar daca acesta se desfasoara in plina vara. Deci la intrebarea ” Ce pantofi sa nu porti la un interviu de angajare ” unul dintre raspunsuri este : NU SANDALE!

 nu sandale la interviu de angajare

 3. Pantofii metalici si cei cu prea multe aplicatii

Chiar daca uneori iti doresti sa fii observata, un interviu de angajare nu este situatia potrivita sa porti astfel de pantofi. De asemenea, chiar si cand esti deja angajata la o firma nu este profesional sa porti pantofi care complementeaza mai degraba rochiile de seara.

 pantofi metalici interviu angajare

pantofi aplicatii interviu angajare

pantofi aplicatii interviu angajare

 4. Pantofi cu tocul foarte inalt

 Pe langa faptul ca se umbla destul de greu pe ei, nu ai vrea sa iti pierzi interviul pentru ca ti-ai luxat glezna, nu? Astfel de pantofi cer un efort suplimentar picioarelor si nu sunt deloc potriviti la locul de munca pentru ca accentul ar trebui pus pe tine si pe calitatile si abilitatile tale, nu pe pantofii pe care ii porti.
pantofi la interviu de angajare
 5. Pantofi murdari sau uzati
Multe dintre noi, femeile, suntem obsedate cand vine vorba de pantofi, dar pentru multe alte persoane ei sunt doar o simpla modalitate de a ne acoperi picioarele, asa ca nu pun mare accent pe cum arata pantofii pe care-i poarta. Pentru a face o prima impresie foarte buna fii atenta la detalii! Ai grija ca pantofii tai sa fie curati, fara noroi sau semne de uzura indelungata. Altfel, angajatorii nici nu vor lua in considerare ceea ce vei spune, chiar daca ai fi cea mai buna dintre posibilele viitoare angajate. Cea mai buna solutie ar fi sa porti o pereche noua de pantofi, dar fii atenta sa fie confortabili! Ultimul lucru care-l doresti e sa ai dureri de picioare in ziua cu interviul de angajare.

Solutia potrivita dupa parerea noastra la problema ”Ce pantofi sa nu porti la un interviu de angajare” :

Cel mai bine ar fi sa porti o pereche de pantofi clasici cu un toc mic sau mediu, fara deschizatura in fata. Ai grija sa nu fie metalici sau cu prea multe detalii.