fbpx
missgrey.ro
Home / Beauty / Body & Skin / E sexy sa fii slaba?
astratex.ro

E sexy sa fii slaba?

E sexy sa fii slaba? E o intrebare la care unii probabil ar raspunde afirmativ, altii ar da din cap si ar argumenta concret opusul. Traim intr-o lume obsedata de imagine, selfie-uri si postari laudabile pe retelele de social media, asadar n-am putea spune ca nu conteaza cum arati.

Opiniile barbatilor cu privire la formele femeilor s-au schimbat de-a lungul timpului,spre exemplu in anii Renasterii, femeile cu forme si colacei in jurul burtii erau adorate. Se denumeau femei rubeniere, dupa artistul Rubens ce picta astfel de siluete care astazi sunt privite cu usor dezgust.

Aceste nuduri voluptoase sugerau opulenta, accesul la hrana sau pantecul pregatit de procreere.

femei rubeniene

Pe atunci, imbracamintea era formata din straturi multiple, care ofereau spatiu suficient de a ascunde straturile de grasime, fie te ajutau sa pari ca esti voluptoasa daca erai prea slaba.

In secolul XXVIII se urmareste o tendinta a artistilor acelor vremuri, gen Picasso, de a contura silueta femeii cu talie de viespe.

Era o cerinta obligatorie, grasa sau slaba, sa fii incinsa la mijloc de corset -care nu era comfortabil deloc.

Cele doua razboaie au schimbat complet viziunea modei asupra garderobei femeii, hainele fiind fabricate pe siluete subtiri de femei, discrete si in culori neutre. Incepe era femeilor slabe mentinuta pana in zilele noastre.

Asadar, e sexy sa fii slaba in zilele noastre? As putea marturisi ca acesta e trendul si da, oamenii cheltuie o multime de bani pentru a arata asemenea manechinelor din vitrine. A fi dolofana sau cu forme, este egal astazi cu a trai dezechilibrat, fara dieta sau intr-un stil de viata bolnav.

Exact asa cum erau privite pe vremuri femeile slabe ce aveau obrajii goi.

audrey hepburn

Simboluri ale modei au impartasit ideea cat e de sexy sa fii slaba: Audrey Hepburn sau Marilyn Manroe. Atentie totusi, extremele nu sunt cele mai fericite cazuri, de pilda multe manechine se confrunta cu anorexia sau infometarea ocazionala. Asa este, aceste cazuri nu sunt prea discutate, insa se critica cu inversunare look-ul plin, cu forme si colacei.

Nu stiu daca e vorba despre cat de sexy e sa fii slaba, ci mai degraba se cade sa te intrebi daca sunt slaba sunt si sanatoasa? Pana la urma aceasta e ideea de baza in ambele cazuri, grasa sau slaba, important este sa fii sanatoasa. Restul se rezolva cu timpul.

e sexy sa fii slaba

Probabil ca a fi sexy este un aspect important pentru multe dintre noi, insa poti fi extrem de sexy si cu forme sau fara. Numeroase magazine de haine si-au targetat aceste segmente de piata si vin in sprijinul femeilor cu masuri XL sau XS. Pentru aceste categorii de femei, ideea de a-si cumpara ceva nou era echivalent in trecut cu inceperea unui calvar.

Nu exista femeia perfecta, asa cum nu e ideal sa participi la programe ‘healthy diet’ fara consultul unui specialist. Fie slaba sau grasa, e sexy sa fii sanatoasa si sa te simti bine in pielea ta indiferent de dimensiuni.

Ca ne place sau nu, femeia slaba va fi mereu promovata de catre societate, insa si femeile grasute isi gasesc dragostea si fericirea alaturi de partenerii lor. A fi slaba, nu-ti garanteaza fericire, priviri indraznete sau sanatate. Acesta este doar un factor de dezbatere in societatea in care traim si doar atat.

 

 

 

missgrey.ro
astratex.ro