Home / Beauty / Manichiura & Pedichiura / Despre unghiile tehnice

Despre unghiile tehnice

Despre unghiile tehnice

Mainile ingrijite si implicit o manichiura care sa iti reflecte personalitatea sunt un reper in ritualul oricarei femei care tine la frumusetea si imaginea sa. Daca te numeri printre norocoasele care au unghii naturale rezistente si netede, atunci nici nu e cazul sa te gandesti a le schimba cu unghiile tehnice. Insa, daca visezi sa ai unghii lungi, perfecte si cu o anumita forma asemeni vedetelor, atunci ar trebui sa consideri vizita la un salon de manichiura si sa asculti sfatul unui specialist.

La inceput s-ar putea sa fii putin nedumerita si sa nu stii ce sa alegi din multitudinea de modele, forme si culori. Ofera-ti tot timpul pentru a rasfoi albumele cu unghii si sa intrebi manichiurista pentru orice nelamurire. Posibil ca manichiurista sa te intrebe unde lucrezi, si e o intrebare tocmai potrivita, deoarece unele modele de unghii nu se potrivesc anumitor locuri de munca ( de exemplu modelul stiletto nu e tocmai potrivit intr-un mediu formal).

unghiile tehnice

O solutie destul de eficienta, cam costisitoare, dar de durata sunt unghiile tehnice. Acestea trebuiesc aplicate corect si lipite perfect. Inainte de a le aplica trebuie sa le dai un format, fie tu sau manichiurista, apoi sa iti tai pielita unghiei tale si pe urma se pot aplica.

Cele mai multe femei opteaza pentru unghiile tehnice fie din cauza ca au probleme cu unghiile lor naturale, fie pentru unele ocazii speciale sau doar ca un simplu moft.

Unghiile tehnice sunt de 2 feluri:acril si gel.

  • Unghiile acril – Unghia naturala este complet curatata si indepartata orice imperfectiune, apoi peste ea se pune un suport si se aplica acril. Acest suport este in forma de unghie. Unghiile rezista aproximativ 3 luni, insa trebuie ingrijite si ele la fel ca unghiile naturale o data la saptamana sau chiar la doua saptamani.

 

  • Unghiile din gel:  Aceste unghii sunt cele mai costisitoare. Se lipeste jumatate de unghie de plastic de la jumatatea unghiei naturale in sus, se pileste dupa forma unghiei si se aplica strat de gel. Unghiile cu gel se aseamana cel mai bine cu unghiile naturale, fiind subtiri, flexibile si lucioase. Gelul folosit la aplicarea lor este inodor, nici nu-l simti si e benefic chiar si femeilor insarcinate.

unghiile cu acril

Cele doua metode se aseamana destul de mult in special la decorare;le poti purta in diferite forme de la rotunde, patrate, scurte sau lungi si poti aplica pe ele orice model iti trece prin cap, chiar si tridimensional. Purtatoarele de unghii tehnice din acril sustin ca acestea tind a tine mai mult fata de cele din gel, si de multe ori oja nu se duce atat de repede de pe ele.

Indiferent la care unghii tehnice te decizi sa apelezi, cert este ca mainile tale vor arata superb si ingrijit. Nu uita de uleiul pentru cuticule folosit constant pentru a hrani unghiuta ta naturala.