Cum sa-ti alimentezi copilul ca sa eviti obezitatea infantila

 Adesea, cand vedem un copil dolofan si grasut suntem fericiti pentru ca credem ca e un baiat plin de viata si fericit. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Totusi, un copil obez este un copil care mananca dezordonat, excesiv şi, ca rezultat, sufera de asa-numita boala, obezitatea infantila.

Obezitatea infantila afecteaza la nivel mondial, in special tarile Occidentale in care cultura moderna face tot mai multa publicitate mancarii de tip junk food, grasimilor si dulciurilor.

obezitatea infantila
Copiii sunt victimele cele mai vulnerabile la acest tip de alimente care consumate in exces sunt nocive pentru sanatate si nu doar pentru modul cum arata ei. Obezitatea infantila are consecinte grave pe termen lung cum ar fi diabetul infantil, probleme cu inima, deformari osoase, problemele articulare si hipertensiune arterială.
cum sa-ti alimentezi copilul

Părintii sunt cei care ar trebui sa controleze ceea ce mananca copiii lor in curs de dezvoltare, elaborand un plan nutritional care va oferi alimentele necesare pentru o sanatate optima. Trebuie sa se inceapa prin schimbarea tuturor obiceiurilor alimentare, evitand grasimile, alimentele prajite, carnea in exces si mancarea tip junk food. Masa de pranz ar trebui sa fie intotdeauna preparata la domiciliu si sa nu se recurga la mancaruri semipreparate de la supermarket.

obiceiuri alimentare
 In dieta de zi cu zi ar trebui sa se includa o multime de fructe, legume si apa, pui si peste la gratar sau la cuptor în cantitaţi moderate. Pentru a face copilul sa se simta satul sau daca vreti sa apelati la gustari, folositi cu incredere un fruct sau un pahar de iaurt.
De asemenea, pentru a evita obezitatea infantila trebuie incurajat sa faca sport si exercitii fizice, mai degraba decat sa stea pe calculator sau in fata jocurilor video.Prin miscare reusesti sa arzi grasimile.

Pe langa daunele produse sanatatii, obezitatea infantila ii marginalizeaza pe copii si ajung sa aiba probleme cu stima de sine. In acest caz trebuie apelat la un medic specialist spre a-i intocmi un program de alimentaţie sanatoasa.