fbpx
Home / Casa & Familie / Sarcina & Bebe / Cum sa-ti alimentezi copilul ca sa eviti obezitatea infantila

Cum sa-ti alimentezi copilul ca sa eviti obezitatea infantila

 Adesea, cand vedem un copil dolofan si grasut suntem fericiti pentru ca credem ca e un baiat plin de viata si fericit. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Totusi, un copil obez este un copil care mananca dezordonat, excesiv şi, ca rezultat, sufera de asa-numita obezitate infantila.
Obezitatea infantila este o boala ce ne afecteaza la nivel mondial, in special tarile occidentale in care cultura moderna face tot mai multa publicitate mancarii de tip junk food, grasimilor si dulciurilor.

obezitatea infantila
  Copiii sunt victimele cele mai vulnerabile la acest tip de alimente care consumate in exces sunt nocive pentru sanatate si nu doar pentru modul cum arata ei. Obezitatea infantila are consecinte grave pe termen lung cum ar fi diabetul infantil, probleme cu inima, deformari osoase, problemele articulare si hipertensiune arterială.
obezitate infantila diabet probleme cu inima, deformari osoase, probleme articulare, hipertensiune arteriala, fructe, legume, exercitii fizice

 Părintii sunt cei care ar trebui sa controleze ceea ce mananca copiii lor in curs de dezvoltare, elaborand un plan nutritional care va oferi alimentele necesare pentru o sanatate optima. Trebuie sa se inceapa prin schimbarea tuturor obiceiurilor alimentare, evitand grasimile, alimentele prajite, carnea in exces si mancarea tip junk food. Masa de pranz ar trebui sa fie intotdeauna preparata la domiciliu si sa nu se recurga la mancaruri semipreparate de la supermarket.

obezitate infantila diabet probleme cu inima, deformari osoase, probleme articulare, hipertensiune arteriala, fructe, legume, exercitii fizice
 In dieta de zi cu zi ar trebui sa se includa o multime de fructe, legume si apa, iar pui si peste la gratar sau la cuptor în cantitaţi moderate. Pentru a face copilul sa se simta satul sau daca vreti sa apelati la gustari, folositi cu incredere un fruct sau un pahar de iaurt.
  De asemenea copilul pentru a evita obezitatea infantila trebuie incurajat sa faca sport si exercitii fizice mai degraba decat sa stea pe calculator sau in fata jocurilor video caci astfel va reusi sa arda grasimile. Un copil obez poate avea probleme de stima de sine de aceea ar fi recomandat sa apelati la un medic pediatru care sa ii indice un program de alimentaţie sanatoasa pentru a-i creste stima de sine.

 

fashion-24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

chic-diva.ro