Ciorba de salata: o mancare usoara care poate fi servita rece in sezonul de vara si fierbinte in noptile reci de toamna.
Ingrediente:
- 4-5 salate frumoase
- 4-5 catei de usturoi
- o felie slanina afumata
- 2-3 linguri otet
- 1/2 L lapte dulce fiert
- 2 oua
- 3-4 linguri smantana
- o legatura marar verde
Mod de preparare:
Salata se spala foarte bine si se opareste in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit.
In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina.
Se adauga imediat otetul, lasand sa se caleasca putin si salata. Se adauga 4-5 cani de apa si laptele si se lasa sa dea un clocot.
Se ia de pe foc, se adauga mararul tocat fin si se drege cu ouale batute cu smantana.
Otetul trebuie adaugat inaintea laptelui in cantitatea necesara pentru a nu se taia ciorba.