Ciorba de salata

Ciorba de salata:  o mancare usoara care poate fi servita rece in sezonul de vara si fierbinte in noptile reci de toamna.

Ingrediente:

  • 4Ciorba de salata - Uncategorized-5 salate frumoase
  • 4-5 catei de usturoi
  • o felie slanina afumata
  • 2-3 linguri otet
  • 1/2 L lapte dulce fiert
  • 2 oua
  • 3-4 linguri smantana
  • o legatura marar verde

Mod de preparare:

Salata se spala foarte bine si se opareste in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit.

In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina.

Se adauga imediat otetul, lasand sa se caleasca putin si salata. Se adauga 4-5 cani de apa si laptele si se lasa sa dea un clocot.

Se ia de pe foc, se adauga mararul tocat fin si se drege cu ouale batute cu smantana.

Otetul trebuie adaugat inaintea laptelui in cantitatea necesara pentru a nu se taia ciorba.

 

 

Senorita.ro
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.