Ce reprezinta culorile intr-un vis ?

Ce reprezinta culorile intr-un vis ?

Interpretarea culorilor din vis sunt de natura subiectiva si personala. Mai intai gandeste-te de ce respectiva culoare se tot repeta in visul tau, iti aminteste de o anumita persoana, o jucarie din copilarie sau un alt obiect drag tie din trecut? Culorile intr-un vis pot de asemenea transmite diverse stari negative sau pozitive pe timpul somnului.

Roşul este asociat în primul rând cu pasiunea, iubirea şi mânia, senzualitatea şi blândeţea, tandreţea şi puterea, dar este în acelaşi timp şi simbolul universal pentru ‘STOP’. Roşu corespunde cu chakra bazală, iar apariţia acestei culori în vis poate sugera nevoia de energie. Pentru chinezi, roşu este o culoare veselă, la ei miresele fiind cel mai des îmbrăcate în roşu.

Galbenul este o culoare optimistă care reprezintă soarele, lumina care dă viaţă şi o stare generală bună. Dacă visezi o nuanţă de galben murdar sau întunecat ar trebui să fii atenta deoarece ar putea însemna trădare şi necredinţă.

culorile intr-un vis

Portocaliul simbolizează dragostea şi pacea, energia şi armonia. Dacă visezi portocale, ar putea fi nevoia de a fi alintat şi îngrijit.

Verdele este culoarea vegetaţiei şi a prospeţimii, este o culoare terapeutică şi influenţează chakra inimii, pentru restabilirea echilibrului, alinarea durerilor şi insuflarea speranţei. Mai poate însă simboliza şi naivitatea sau invidia.

Spectrul de culori de la albastru la violet indică diferite nivele de spiritualitate şi adevăr. Albastrul azuriu este asociat cu aspiraţiile şi ambianţa, în timp ce o nuanţă moderată de albastru este relaxantă şi are efectul de centrare a minţii. O nuanţă mai închisă de albastru gen indigo-ul se referă la spiritualitate şi protecţie divină. Toate nuanţele de violet indică înţelepciune şi emanaţia cunoaşterii.

Albul reprezintă puritatea, inocenţa şi începutul, în timp ce negrul este culoarea tristeţii, a pierderii şi a morţii. Atunci când într-un vis predomină negrul, semnifică o traumă adânc îngropată în inconştient. Albul corespunde chakrei creştetului care reprezintă iluminarea. O pată de alb într-un vis dominat de negru reprezintă un far de lumină.

 

Rozul s-a nascut din combinatia dintre alb si rosu, reprezentand dragoste, dulcegarie, inocenta, afectiune, blandete. E culoarea asociata feminitatii si poate sugera in vis o anumita dragoste sau puterea vindecatoare a dragostei intr-o relatie. Poate avea si conotatii negative, mai ales daca visatorarea noastra uraste rozul. In acest caz, visul in roz sugereaza slabiciune, imaturitate, conflicte adica tocmai opusul celor de mai sus.

Bejul poate insemna nuditate, reintoarcerea la origini, aflarea unui adevar despre sine. In anumite contexte din vis, bejul poate fi catalogat ca avand o pozitie neutra fata de o situatie anume.

Acum ca stii ce reprezinta culorile intr-un vis, fii atenta ce culori predomina de obicei in visele tale.

Citeste si despre interpretarea animalelor in vis.