Care sunt beneficiile utilizarii unui filtru de apa?
Apa reprezinta principala resursa de viata a noastra, oamenii, putem rezista o luna fara mancare, insa fara apa vom supravietui doar o saptamana. E important ca apa pe care o bem sa fie curata si pura pentru a nu ne imbolnavi. In zilele noastre, au aparut tot mai multe ‘gadgeturi’ cu rol in filtrarea apei, cum ar fi filtrele de apa si sisteme de filtrare a apei. Ca intotdeauna, exista si sceptici care considera ca apa de la robinet poate fi consumata fara nici un pericol, reteaua de apa a judetului ocupandu-se de filtrarea ei pentru toti cetatenii. Spre exemplu in Marea Britanie, apa de la robinet este in proportie de 80% potabila, fiind optionala filtrarea in casa fiecaruia. In tara noastra, n-as putea sa bag mana in foc pentru faptul ca se ocupa cei de la conducere pentru sanatatea cetatenilor!
Asadar, calitatea apei din casa ta este deosebit de importanta in primul rand pentru sanatatea intregii familii, iar filtrarea acesteia iti poate aduce numeroase beneficii. Un filtru de apa atasat la apa de la robinet, se dovedeste a fi mult mai eficace fata de alte tipuri filtre sau chiar fata de apa imbuteliata.
1/ Ai grija de sanatatea intregii familii
Responsabilitatea de a le oferi copiilor tai un stil de viata sanatos iti apartine in totalitate. Ca adult, adesea mai calci pe laturi, consumand cate un pahar de vin sau mancand uneori haotic, insa copilul are nevoie de a i se oferi pe langa o hrana echilibrata, o sursa de apa de cea mai buna calitate. Apa de calitate superioara ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar al copilului pana la varsta pubertatii, plus ajuta la hidratatrea pielii, detoxifierea organismului, la digestie si reduce riscul de cancer.
2/Economisesti bani montand un filtru de apa
Avand apa filtrata tot timpul la dispozitie, o vei putea foarte usor transporta in sticle sau recipiente mai mici: la sala, la serviciu sau la plimbari in aer liber. Desi, la inceput poate parea o investitie costisitoare, vei vedea ca pe termen lung se va merita.
3/ Contribui la protejarea mediului inconjurator
Consumand apa filtrata de la propriul robinet, nu vei mai ajunge sa cumperi zeci de bidoane de apa din supermarket, contribuind astfel la reducerea consumului de material plastic, atat de nociv mediului inconjurator. Si in plus, apa imbuteliata in bidoane este tot atat de nociva ca si apa nefiltrata, reziduurile plastice infiltrandu-se in componenta apei. Daca totusi optezi sa cumperi apa minerala sau plata din supermarket, alege varianta mai eco a apei imbuteliate in recipiente de sticla.
4/Prin filtrare se elimina impuritatile din apa
Avand apa filtrata tot timpul la dispozitie, iti vei incuraja totodata familia la un consum regulat al acesteia, cel putin 1-2 litri de apa pura pe zi. Filtrul de apa ajuta la mentinerea mineralelor importante ale acesteia cum ar fi fluorul, magneziul, calciul si zinc, eliminand pe de alta parte impuritatile si contaminantii periculosi sanatatii: mercurul, clorul sau plumbul.
5/ Creste consumul de apa al casei
O apa care miroase si are gust placut, cu siguranta ca va asigura un gust delicios mancarurilor si bauturilor preparate in casa. Nu e de mirare ca restaurantele sunt prevazte cu diverse metode de filtrare a apei, intrucat apa este cel mai folosit ingredient al lor si trebuie sa fie de cea mai buna calitate.
Este demonstrat statistic ca odata ce bem apa cu miros urat, fara gust sau prea mult clor, involuntar ne vom retine de a mai bea apa, ducand treptat la deshidratare si un stil de viata nesanatos. Filtrarea apei ajuta la un gust si miros placut al apei prin eliminarea tuturor impuritatilor, asadar vei fi tentat a consuma cat mai multa. Nivelul de satisfactie va fi mult mai indelungat dupa consumul de apa proaspata si pura. Iarasi daca apa nu are gust placut, de obicei se gaseste un substitut, gen alte surse de lichide, cum ar fi sucurile acidulate sau alcoolul.
De regula, filtrele de apa sunt usor de montat si nu necesita o intretinere speciala. Utilizarea unui filtru de apa a devenit o necesitate pentru fiecare casa, asa cum becurile ecologice castiga tot mai mult teren in casele oamenilor constienti de actiunile lor asupra mediului.