Home / Casa & Familie / Decor - Plante - Animale / Living Room in stilul Feng Shui

Living Room in stilul Feng Shui

Stii cum arata un living room in stilul Feng Shui?

Daca nu mai aveti nici o idee si nu stiti cum sa faceti ca toata mobila greoaie din sufragerie sa arate totusi bine si sa nu fie pur si simplu o gramada de lucruri puse in camera fara a avea nici un element comun va oferim 5 sfaturi usor de aplicat in orice sufragerie.

5 sfaturi pentru a avea un Living Room in stilul Feng Shui:

     1. In primul rand masurati camera si faceti o schita a iei pe hartie milimetrica. Aveti grija sa faceti acest lucru cat mai corect. Daca transpuneti imaginea camerei pe hartie va va fi mult mai usor sa va orientati si sa tineti cont de fiecare metru din ea.

     2. Marcati pe schita aceasta orice element care nu poate fi inlaturat si care ar putea avea un rol perturbator in amenajarea camerei: fire de telefon, prize, intrerupatoare, fereastrele, usile care se deschid si de care trebuie sa tineti seama cand puneti mobila.

     3. Acum urmeaza partea haioasa! Puneti pe aceasta schema diverse obiecte in miniatura pentru a simboliza mobila care sa fie insa cat mai aproape de dimensiunea reala a mobilei(nu utilizati un obiect mic pentru mobila si unul mare pentru un scaun sau fotoliu).

     4. Alegeti de la inceput un obiect sau un loc central al camerei. Daca stati la casa si aveti semineu il puteti alege pe acesta. Daca locuiti intr-o camera de bloc si aveti o biblioteca impozanta puneti accentul pe ea si faceti ca celelalte obiecte din camera sa graviteze in jurul ei si sa o scoata in evidenta.

     5. Luati in calcul si posibilele persoane care va vor vizita si vor sta in acea camera. Cand amenajati camera incercati sa faceti asa numitele „spatii pentru conversatii” formate dintr-o canapea, fotolii sau masuta unde invitatii sa poata conversa in voie si sa fie apropiati.Nu le puneti insa nici prea aproape pentru ca va parea ca ii inghesuiti intr-un colt.

Alte elemente importante:lasati un spatiu de 30 de centimetri intre masuta de cafea sau orice alt tip de masa si fotoliu pentru ca cei ce stau pe el sa nu isi simta picioarele inghesuite.de asemenea alegeti o zona libera prin care sa puteti trece dintr-o parte in alta a camerei cu usurinta.

Aceasta metoda grafic ade aranjare a camerei va poate permite sa experimentati fara a fi insa necesar sa mutati mobila intr-una prin camera, mai ales daca aceasta este corpolenta si va poate da dureri de spate.

Pe langa dormitor, camera de odihna unde totul trebuie sa inspire liniste sufleteasca si relaxare, arta Feng Shui ofera metode pentru decorarea tuturor tipurilor de camere, ajutandu-va sa obtineti un spatiu de locuit confortabil si o stare de spirit echilibrata.

Este recomandat sa aveti un semineu in sufragerie care sa devina centrul atentiei, deoarece focul stimuleaza fluxul energiei Chi si indeamna la un mod de viata dominat de pasiune.

Living Room in stilul Feng Shui
Living Room in stilul Feng Shui

  

Evitati dezordinea si supraaglomerarea camerei cu piese de mobilier care nu va sunt necesare pentru a nu favoriza oprirea sau disiparea haotica a fluxului de energie; o sufragerie aerisita permite fluxului de energie sa aiba un curs liber si circular pe toata suprafata camerei.

Daca sufrageria are dimensiuni reduse, folositi o oglinda pentru a da impresia de luminozitate si spatiu, dar aveti grija ca oglinda sa nu va „taie” jumatate din fata atunci cand va priviti in ea, fie ca stati in picioare sau jos. Trebuie sa va puteti vedea integral chipul in oglinda.

Umpleti spatiile sau colturile goale cu sculpturi, obiecte ornamentale si inlocuiti plantele uscate cu unele proaspete, deoarece acestea aduc noroc, armonie si pace sufleteasca si absorb energia negativa. Obiectele din cristal de diferite forme, eventual multifatetate, sunt foarte importante, deoarece raspandesc fluxul de energie cosmica in toate partile camerei.

 

dormitor, living in stilul feng shui, Living Room in stilul Feng Shui
Living Room in stilul Feng Shui

Asezati canapeaua cat mai departe de usa si ferestre, dar astfel incat, atunci cand va asezati pe ea sa aveti in raza vizuala usa, deoarece acest lucru confera un sentiment de siguranta. De asemenea, canapeaua trebuie sa se afle in apropierea unui perete, deoarece peretele ofera protectie si siguranta.

Modul in care asezati scaunele sau fotoliile in sufragerie este iarasi foarte important, deoarece trebuie asezate sub forma de cerc sau octogon. Numarul lor trebuie sa fie unul par si sa existe indeajuns de mult loc pentru ca eventualii invitati sa se poata deplasa cu usurinta prin camera.

Folositi culorilumini si imagini care sa va confere dumneavoastra si invitatilor un sentiment de armonie, prosperitate, fericire si bunastare. Toate acestea vor transforma sufrageria intr-un loc cald, confortabil si primitor.

Cateva recomandari pentru imaginile folosite in decorarea acestei camere ar fi: imagini ale pestilor ce inoata simbolizeaza longevitatea, peisajele ce ilustreaza un rasarit de soare, munti sau cascade reprezinta speranta si „amulete” aducatoare de noroc. Nu folositi tonuri inchise sau prea intense si nici tablouri cu figuri geometrice, deoarece traiectoria fluxului Chi este una circulara, nu unghiulara.

Un ultim detaliu pentru a avea un Living Room in stilul Feng Shui de asemenea, este foarte important sa alegeti culoarea covorului sau a pardoselii astfel incat sa corespunda directiei sufrageriei,conform hartii Baqua. De exemplu, daca sufrageria dvs. este situata pe directia sud-est, atunci covorul ar trebui sa fie violet, daca este situata catre est, covorul ar trebui sa fie verde etc.

 

Sumar
Living Room in stilul Feng Shui
Numele Articolului
Living Room in stilul Feng Shui
Descriere
Living Room in stilul Feng Shui, cateva detalii despre cum sa-ti organizezi camera.
Autor
Nume Blog
senorita.ro
Logo
evomag.ro astratex.ro kurtmann.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *