Home / Vedete / Fashion intre 50 si 450 de lei!

Fashion intre 50 si 450 de lei!

Fashion, shopping… grele decizii, nu?! Mai ales când peste tot sunt haine super frumoase. Daaar… unele haine sunt frumoase, da, sunt frumoase de la distanță, că dacă îndrăznești să te apropii îți dai seama cât sunt de ieftine, mai ales din punct de vedere calitativ. Dacă pe stradă observ tot felul de femei bine îmbrăcate, cu mult bun gust… mult mai multe sunt cele care se îmbracă prost, chicios, cu fake-uri, replici ale unor branduri de renume cumpărate pe prețuri de nimic. Mă întreb, dragele mele fashioniste, voi știți care este diferența între o rochie de 50 de lei și o rochie de 450 de lei?! Bănuiesc că da, că altfel ar însemna că nu sunteți chiar așa pricepute în materie de modă. Dar ca să mă asigur, o să vă povestesc eu diferențele.

Fashion intre 50 si 450 de lei!

Sinceră să fiu, tare mult mi-ar fi plăcut să am o rubrică la o revistă în care să critic vedetele bine îmbrăcate sau prost îmbrăcate. O rubrică de genul… AȘA DA – AȘA NU! Diferențele între două rochii aparent la fel, doar că una de 50 de lei și alta de 450 de lei sunt numeroase, dar criteriile principale sunt: prețul, modelul și materialul. În primul rând prețul, la ce vă puteți aștepta de la o rochie care cost cât 2 bilete la cinema?!

Automat o rochie atât de ieftină nu poate fi cine știe ce… eventual o rochie de unică folosință. O îmbraci o dată și apoi o poți arunca la gunoi. Oricum dacă o speli se decolorează, materialul se subțiază de vei vedea prin el, se lăbărțează, se deșiră, într-un cuvânt se duce pe apa sâmbetei. Pe când rochia de 450 de lei este rezistentă, își menține culoarea, nu se subțiază, nu se lăbărțează, nu se deșiră ci își va păstra aspectul de nou pentru mult timp. Una este să îmbraci o rochie din mătase adevărată și cu totul altceva să îmbraci o rochie din supraelastic.

Dacă o rochie de 50 de lei este de unică folosință, una de 450 de lei o poți îmbrăca ani de-arândul. Cusăturile unei rochii ieftine sunt prost făcute, sunt cusute cu ață extrem de proastă, făcute la normă, repede și prost. Și după prima probă realizezi că plesnește pe ici sau pe colo.

Culoarea unei rochii ieftine nu este deloc aceeași cu a unei rochii mai scumpe, chiar dacă la început culorile sunt vii, după prima spălare se decolorează. Dar mai ales, rochiile ieftine sunt făcute în culori sumbre, care nu au nimic de-a face cu moda culorilor din anotimpul respectiv. Aproape toate modelele rochiilor ieftine au defecte, cusături strâmbe, găuri în material și multe alte detalii neplăcute.

Sac de gunoi parfumat - lot 30 de bucati
Parfum ieftin

Dacă de exemplu te dai cu un parfum scump și cu unul ieftin, știi sigur că parfumul ieftin te va face să miroși urât, grețos și nenatural. Același lucru se întâmplă și când te îmbraci cu o rochie ieftină, în loc să arați elegantă și rafinată, te vei afișa cu mândrie ca o femeie fără gust, fără simț estetic și fără pic de rafinament. Ba din contră vei arăta ca și cum ești deghizată într-o femeie cu aspect chicios.

Eu una, decât să am o mulțime de rochițe ieftine care să mă facă să arat ca o vampă uneori, mai bine să am haine puține dar de calitate, cu care să nu mă fac de rușine. Adevărat că mai purtăm și ce ne permitem… însă, decât rochii multe și proaste, mai bine puține, frumoase și rezistente. Detaliile sunt cele care fac diferența, detaliile îți conferă siguranța că vei arăta impecabil.

Fashion intre 50 si 450 de lei!

Dar trebuie să fiți atente, nu întotdeauna ceea ce este scump trebuie să fie și de calitate, materialul este important, de aceea trebuie să fiți puțin educate în domeniu. Să evitați sinteticele care vă vor scoate defectele fizice în evidență, colăceii sau celulita, tot sinteticele și supraelasticele vă vor face să asudați mai repede și mai abundent. Ideea este următoarea, pentru ca imagina voastră să arate armonios, purtați puține accesorii, eventual o pereche de cercei, o rochie mai scumpă și de calitate, o pereche de pantofi din piele și sigur veți arăta ca o femeie frumoasă, îngrijită și cu mult bun gust.

Decât o rochie ieftină care să atragă privirile mirate și oripilate, mai bine cu o rochie mai scumpă care să stârnească interesul și invidia celor din jur. Practic, dacă gândiți logic, cumpărând o rochie scumpă faceți economie la bani, rochia ieftină se deteriorează repede și vei cumpăra alta, apoi alta și tot așa… și tot fără rochii ești.

Să compari 50 de lei cu 450 de lei, este ca și cum ai compara falsul cu originalul.

 

 

About Lidia Bulai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *