Decorare dormitor fete

  Despre decorare dormitor fete: fetele iubesc camerele decorate in acord cu personalitatea si interesele lor! Cateva metode comune de decorare dormitor fete sunt folosirea unei teme anume, a unor culori specifice si a accesoriilor preferate.

  Se stie prea bine cat de mult isi petrec fetele in dormitorul lor, singure sau cu prietene de-ale lor; camera oricarei fete e ca un sanctuar pentru ea, locul in care isi face temele, se joaca, se relaxeaza si isi invita prietenii.

  Un mod simplu de a prelua idei despre decorare dormitor fete este utilizarea revistelor de profil sau a internetului. Daca fata in cauza este destul de mare, asigura-te ca o implici in ideile despre cum sa arate dormitorul sau. Acest lucru ii va da un sentiment de mandrie si implinire.

Tematica dormitor fete: 

In general, cel mai bine este sa eviti a aborda o tematica copilaroasa pentru decorarea dormitorului ei, de vreme ce copiii isi pot schimba parerile foarte usor. Si inainte de a trece la treaba, discuta cu fata despre ce anume vrea inclus in camera ei.

decorare dormitor fete

Bineinteles ca vei tine cont de parerile ei, insa vei dori totusi sa arate si bine aceasta camera. Spre exemplu, daca iubeste animalele, nu se cade sa umpli peretii camerei cu animalute (tapet), ci mai bine te axezi pe tablouri, draperii sau lenjerii de pat cu aceasta tematica.

Ce-i prea mult, poate deveni obositor si va da senzatia de spatiu ingust. Pastreaza lucrurile simple si cu gust.

 

Alegerea culorilor:

Decorarea in functie de culori presupune coordonarea unor anumite culori pe peretii camerei pentru a obtine un efect special. De indicat sunt culorile neutre care vor lumina spatiul si se vor potrivi cu cele mai multe accesorii ale camerei:

tapet cu animale

 • culorile puternice ca roz bombon, violet, rosu – nu vor mai fi placute atat de mult cu trecerea timpului si s-ar putea sa o iei de la capat cu varuitul
 • pentru a avea un punct de interes al camerei, lipeste doar pe un perete, un tapet cu tematica care atrage ochiul: linii, flori, peisaje etc; asigura-te ca alegi un model potrivit gustului si intereselor fetei.

 

Accesorii pentru camera: 

 • stickere de perete -haioase si colorate- dau viata oricarei incaperi in care sunt lipite; un avantaj al lor este ca se pot dezlipi si inlocui foarte usor cu altele noi
 • lasa-ti imaginatia libera si pastreaza in camera doar lucruri specifice varstei ei: plusuri, bucataria din lemn, magazinul, casa de papusi (varste mici), vaza inalta, radiocasetofonul, sacul de dormit (varste mai mari) -ea va alege daca se va folosi de ele sau nu, important e ca sunt acolo in spatiul ei
 • agata tablouri pe pereti, fie picturi de-ale fetei, poze cu membrii familiei, cu animale sau printese pentru varste mai mici; un alt element important care trebuie amintit este dispunerea unui tablou magnetic (memento) unde sa poata atasa diplome, notite si orice alte inscrisuri

tablou cu fluturi

tablou catei

 • instalatiile sunt oricand preferate indiferent de anotimp; agata deasupra patului sau la fereastra cateva beculete care creeaza o atmosfera magica
 • lenjeria si draperiile sa fie intr-un ton amuzant, colorat si sa completeze tematica dormitorului; e valabil si pentru covor, daca este cazul.

 

Mobila dormitor fete:

Inainte de a mobila dormitorul fetei, masoara-l bine cu metrul si schiteaza in gand cam cum ar fi asezata mobila. Cel mai important va fi patul, dupa care spatiul de depozitare si desigur masa de scris. Daca nu este prea mult spatiu pentru dulapuri, opteaza pentru un pat cu lada dedesubt, ce ofera loc pentru depozitare.

Sfaturi pentru alegerea patului:

 • daca ai spatiu suficient in camera alege un pat dublu si nu single
 • alege o rama de pat din materiale rezistente in timp, ca lemnul sau metalul
 • daca cumperi un pat printesa sau masinuta, asigura-te ca odata ce copilul a crescut, poti sa-l demontezi si sa-l transformi intr-un pat de adolescent
 • pozitioneaza patul intr-un colt al camerei, pentru a crea mai mult spatiu de desfasurare
 • mai nou, in camera fetelor dar si a mamelor, se poarta mobila de culoare alba sau nude

mobila dormitor fete

Fetele au o multime de lucruri in camera lor, asadar cu cat mai mult spatiu de depozitare cu atat mai bine; agata rafturi deasupra patului sau pe laterale drept noptiere, orice raft isi va gasi cu siguranta o menire:

 • alege o comoda mai mare decat de obicei, in care sa incapa garderoba fetei tale
 • de regula mobila sa aiba acelasi stil cu patul ales:  rustic, clasic, modern
 • cutiile de plastic sau din material sunt ideale pentru pastrarea cartilor, caietelor si creioanelor
 • cand bugetul e restrans, vopseste mobila veche in culori neutre pentru a-i da un nou look
 • verifica stabilitatea rafturilor si a mobilei mai grele pentru a nu cadea.

Atunci cand participi la o decorare dormitor fete trebuie sa ai in minte trei concepte deosebit de importante: inocenta, sofisticare si caldura.

Sper ca aceste idei punctate sa-ti fie de folos in amenajarea dormitorului tau, al fetei tale sau al oricarei persoane de sex feminin din viata ta.