De ce se cumpara tot mai des jucarii din lemn?

Marile companii de jucarii cheltuie an de an bugete enorme pentru a veni pe piata cu jucarii inventive pentru cei mici. Jucariile au un rol educativ in viata oricarui copil, insa e totodata important sa fie in siguranta in preajma lor. De ce se cumpara tot mai des jucarii din lemn?

Cu cat societatea tinde spre o viata echilibrata in care reciclatul corect e litera de lege si respectarea naturii inca de copil e o lectie obligatorie, firmele de jucarii s-au adaptat utilizand materiale mai putin poluante si daunatoare mediului.

Desigur costurile sunt per total mult mai mari, insa reactiile de pe piata au meritat efortul.

Noul trend ‘eco-friendly’ la jucarii sunt acele jucarii din lemn, aparent rudimentare ca pe vremea bunicilor, insa lucrate minutios, lacuite si facute atragatoare. Plus ca nu e nimic grav daca se pun in gura sau le arunca, nu sunt toxice si rezista la cazaturi.

De ce se cumpara tot mai des jucarii din lemn pentru cei mici? Iata cateva motive destinate parintilor precauti:

Acest articol contine link-uri de afiliere. Aceasta inseamna ca daca vei da click pe produsul respectiv, si in cele din urma ajungi sa-l cumperi, fara vreun cost suplimentar pentru tine, eu voi obtine un mic comision care imi permite sustinerea acestui blog. Multumesc!

-Jucariile din lemn sunt sigure:

Nu trebuie sa-ti faci prea multe griji cand copilul tau se joaca cu jucarii din lemn deoarece ele sunt menite sa fie sigure. Majoritatea acestor jucarii nu se rup usor, asadar copii nu sunt expusi la zone ascutite si colturi.

Plus ca sunt non-toxice, realizate din materiale naturale, ceea ce confera lejeritate daca copilul doreste sa le puna in gura sau sa le mestece.

Si inca ceva, cu aceste jucarii elimini cantitatea de chimicale prezente in casa si in jurul copilului tau;

jucarii din lemn

 

-Jucariile din lemn sunt durabile:

Carui copil poti sa-i interzici sa desfaca o jucarie sau s-o dezmembreze in bucatele? Se prea stie ca toate mamicile trebuie sa stranga bucatele si piese de jucarii atunci cand aspira prin casa.

Ei bine, modelul de jucarii din lemn poate sa reziste chiar de-a lungul generatiilor, in afara de cateva zgarieturi sau colturi roase, altceva n-au ce sa pateasca.

Si in caz ca se murdaresc, le poti foarte usor spala, usca, sau repicta si vor fi ca noi pentru urmatorul tau copil;

antipremergator din lemn

 

-Stimuleaza imaginatia:

Parintii achizitioneaza deseori jucarii ochioase pentru copii fara a se gandi in prealabil la investitia lor. Inca o jucarie, ce mare lucru!

Probabil ca banii nu sunt o problema la unele familii, insa daca tot iti doresti un ambient de jucarii educative pentru cel mic, atunci investeste in cele care ii stimuleaza imaginatia.

Incearca sa cauti jucarii din lemn versatile, de exemplu cele de 2-3 ani pot fi transformate in unele mult mai complexe pe masura ce copilul creste. Multe astfel de piese din lemn, pot fi incorporate in intelegerea formelor geometrice, a numaratorii, a animalelor si a altor puncte de interes pentru prescolari.

Deoarece cele mai multe jucarii din lemn nu au un scop preconceput, ele incurajeaza astfel copiii sa-si lase imaginatia sa zboare dupa bunul plac;

 

– Joaca multa, mai putin zgomot!

Poti observa ca jucariile din lemn sunt de obicei lipsite de sunete, asadar e rolul copiilor sa mimeze suneria, vocile sau alte efecte sonore, in loc sa asculte jucaria.

Astfel ei detin controlul anumitor scenarii, rezolva probleme si isi tin mintea ocupata. Jucariile cu sunete sunt de asemeni distractive, insa obliga copilul sa le asculte, sa le imite si astfel ii limiteaza modul de a se juca cu ea;

forme din lemn

-Incurajeaza socializarea!

Cand copilul se transpune intr-un scenariu si-si foloseste imaginatia, adeseori isi incurajeaza prietenii sa intre in jocul lui.

Jucariile muzicale incurajeaza joaca de unul singur, iar cele din lemn incurajeaza interactiunea intre doi sau mai multi copii, piesele lor putand fi impartite intre membrii jocului.

Daca ai mai multi copii in casa, atunci tine-i ocupati cu astfel de jucarii. Sau poti chiar tu participa in jocul celui mic!

joc din lemn

 

De ce se cumpara tot mai des jucarii din lemn? Jucariile din lemn sunt tactile:

Formele si dimensiunile jucariilor din lemn duc la dezvoltarea abilitatilor motorii ale copilului;  decat o jucarie usor de strans in maini, mai bine sa aiba forme rigide carora sa li se gaseasca o intrebuintare.

Bebelusilor li se recomanda blocuri din lemn mari, iar celor prescolari betisoare, romburi, cercuri, forme aleatorii. Toate aceste forme sunt menite sa incurajeze contruirea de turnuri, pozitionarea lor corecta, rasucirea mainilor si atentia sporita la fixarea acestora in loc;

de ce se cumpara tot mai des jucarii din lemn

 

-Jucarii frumoase si naturale:

Desi uneori sunt lasate la culoarea originala a lemnului, totusi jucariile din lemn sunt usor de incadrat in decorul casei tale si arata bine pe rafturi. Cele colorate vor da o ambianta pozitiva camerei si vor face procesul de invatare interactiv.

Aceste jucarii pot fi privite ca obiecte de decor pe mobila din living. Acest lucru te determina sa le poti lasa la vedere oricand copilul tau va avea nevoie de ele, si nu va trebui sa le inghesui intr-un cos cand vin musafirii in vizita.

Jucariile din lemn pot costa mult mai mult decat cele din plastic, insa aduc cu ele o valoare imensa. De ce se cumpara tot mai des jucarii din lemn? Pentru ca-s sigure, interactive si din material natural.