Home / Diete & Health / Beneficiile ciocolatei

Beneficiile ciocolatei

   Ciocolata este totusi atit de delicioasa, de buna, cremoasa – irezistibila! Ea este considerata una din micile placeri nevinovate ale vietii. Mai exista ceva atit de bun pe lumea asta?!?

   Dietele pot pastra ciocolata pe lista lor avind grija sa ia in calcul numarul total de calorii. O bucata de ciocolata contine in medie 250 de calorii.

Proasta reputatie a ciocolatei se datoreaza de fapt continutului mare de grasimi saturate si cafeina pe care aceasta le contine. Nivelul de grasimi saturate din ciocolata este dat de prezenta untului de cacao, care are ca efect cresterea colesterolului din singe. Pe de alta parte, insa, ea contine in grad mare fenolen care scade riscul de boli cardiace!

Beneficiile ciocolatei

   O bucata de ciocolata este mai buna decit o ceasca de cafea.

O ceasca normala de cafea contine de la 130 la 150 miligrame de cafeina pe cind o bucatica de ciocolata contine numai 6 miligrame. La aceasta proportie este mai bine sa renunti la cafea decit la ciocolata.

Din cercetarile efectuate la Institutul National de Sanatate Publica si Mediu din Olanda, s-a observat ca ciocolata are de patru ori antioxidantii din ceaiul verde. Catechina este un antioxidant puternic care previne cancerul si bolile cardiace. 100 de miligrame de ceai negru contin 13,9 miligrame de catechina. La aceeasi cantitate, ciocolata neagra contine 53,5 miligrame de catechina.

   Relaxare, voie buna si memorie de elefant

Una dintre beneficiile ciocolatei este ca stimuleaza, de asemenea, endorfinele care functioneaza ca un narcotic in tratamentul durerilor cronice. Endorfinele permit aportul crescut de oxigen in singe, ceea ce poate conduce la o starea de relaxare mentala si la cresterea capacitatilor memoriei. Seratonina, care are rolul de neurotransmitator, se gaseste, de asemenea, in ciocolata si lucreaza in corpul nostru ca un antidepresiv.

memorie de elefant

   Depozit de vitamine si minerale

Alte lucruri bune pe care trebuie sa le retinem in legatura cu ciocolata sint urmatoarele: ea nu produce acnee sau iritatii, contine vitaminele B1, B2, D si E, potasiu si magneziu. Acesta este un alt motiv care face parte din beneficiile ciocolatei pe termen mediu.
Desigur, veti spune ca ciocolata poate cauza probleme dentare. Nici o problema. Cercetatorii au descoperit ca untul de cacao din ciocolata inveleste dintii in timp ce este consumata.

   Consumati portii mici

Daca va temeti ca puteti deveni dependent de ciocolata si nu va veti putea opri la consumarea unei cantitati rezonabile, cumparati atunci doar ciocolate mici si atunci va veti putea bucura in continuare de beneficiile ei.

Vezi de asemenea si

Masaj cu ciocolata - Centre de infrumusetare

Masaj cu ciocolata

Exista om caruia sa nu-i placa ciocolata indiferent de forma pe care ar avea-o? Dintotdeauna …